Visszalépett a Mezőkövesd az NB1-es indulástól

A Vác után a Borsod-megyei csapat sem indul el az első osztályban.


A Mezőkövesdi KC vezetősége szerdán bejelentette, hogy a csapat mégsem indul a férfi kézilabda NB I következő idényében.

A klub közleménye emlékeztet rá, hogy a csapat a csonka szezonban biztosította helyét az élvonalban, majd a vezetőség leadta a nevezést a következő szezonra. A visszalépést az indokolta, hogy a klub legjelentősebb szponzora, a városi önkormányzat a koronavírus-járvány miatt átütemezte a csapat számára korábban megítélt 36 millió forintos támogatást, az összeg kifizetése "az önkormányzat pénzügyi lehetőségeinek megfelelően történhet meg".


A klub illetékesei egyeztettek a városvezetéssel, és azt a tájékoztatást kapták, hogy "bizonytalan ideig nem tudják beütemezni" a támogatás kifizetését. A Mezőkövesdi KC emiatt kezdeményezte, hogy csapatát sorolják vissza a másodosztályba (NB I/B).

Korábban a Váci KSE visszalépése miatt a magyar szövetség az élvonal mezőnyébe a Veszprém KKFT Felsőörs csapatát sorolta be, amely vezette a tabellát az előző szezon félbeszakításakor a másodosztály nyugati csoportjában. A borsodiak helyett a keleti listavezető Ceglédi KKSE kerülhet vissza az NB I-be.

Borítókép: Facebook.com/ Mezőkövesdi KC
 

Videók