Veszprémből igazol átlövőt a MOL-Pick Szeged

Mackovsek lesz a szegediek hatodik szlovén légiósa.


Az idény végén elhagyja a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatát Borut Mackovsek, a 27 éves szlovén válogatott balátlövő két évre aláírt a hazai rivális Mol-Pick Szegedhez.

A Szeged a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a nyártól náluk folytatja a pályafutását Mackovsek, aki jelenleg az Eb-n szerepel a szlovén válogatottal.

A balátlövő 2018-ban érkezett a Veszprémhez, a mostani idény elején úgy tűnt, Rasmus Lauge és Vuko Borozan mellett kevesebb szerep jut neki, de aztán elsősorban hasznos védőmunkájának köszönhetően kiharcolta helyét a csapatban, ennek ellenére a következő idényt a rivális Szegedben kezdi meg, ahol Mackovsek lesz a hatodik szlovén légiós.

A 27 éves játékos Celjében lett profi kézilabdázó, később szerepelt a Maribor, a Hannover, a Dinamo Minszk, a Montpellier és az Eisenach csapataiban. 2009-ben mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, ahol eddig kilenc szezont húzott le.

A Ljubomir Vranjes irányította szlovén válogatott százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportkört az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Szomszédaink a három sikeresen megvívott meccsen kilenc gólt szereztek.

Borítókép: pickhandball.hu

Forrás: pickhandball.hu

Videók