Szerkesztő: Simon Zoltán
2018. 08. 23. 10:37

Jövő hétvégén rajtol a bajnokság.

Már nem kell sokat várnia a kézilabda rajongóinak, jövő hétvégén elkezdődik a férfi NB I-es szezon is. Minden bizonnyal ezúttal is a Veszprém és a Szeged csatájáról szól majd a bajnokság, a kapusok azonban változtak a csapatoknál, a Veszprémben védő Mirko Alilovic Szegedre, a Vardar hálóőre, Sterbik Árpád pedig Veszprémbe tette át székhelyét. Az M4 Sport megszólaltatta a váltásról az érintetteket.

 
„Ahogy öregszik a játékos, valahogy úgy húzza hazafelé a szíve - mondta a 14 év után Veszprémbe visszatérő, Sterbik Árpád. - A Veszprém ajánlata nagyon érdekes volt számomra azért, mert egy profi játékos a karrierjében próbál célokat kitűzni, harcolni valamiért és egész életemben olyan klubokat választottam, ahol van célkitűzés. Amikor ez megszűnik valaki számára, akkor annak abba is kell hagynia a karrierjét. Én nem tudnék olyan csapatban játszani, ahol ötödik vagyok vagy hatodik, a legmagasabb trónra törés volt egész pályafutásomban a cél, és én ezt megtalálom Veszprémben."
 
A 38 éves kapus hozzátette, a veszprémi csapatnál Európában és a hazai bajnokságban is a legmagasabb a célkitűzés, így csakis ez motiválta a visszatérésben.
 

Hét év után hagyja el a Veszprémet Mirko Alilovic. A horvát válogatott kapusa az ősi rivális Szegedhez igazolt.
 
„Hogy miért pont Szeged? Először is, immár hét éve itt vagyunk Magyarországon a családommal. Mikor döntést kellett hoznom a váltásról, a Szeged kifejezetten érdeklődött irántam, tehát nem volt nehéz meghoznom ezt a döntést. Az országon belül maradunk, így semmilyen stresszt nem okoz a családom számára" - mondta az okokról Alilovic.
 
Elárulta, nagyon szimpatikus számára az alföldi klub építkezése: „Évről évre egyre jobbak, ez megkönnyítette a döntést. Nem gondolkoztam sokat, mert bár voltak ajánlataim Franciaországból és Németországból is, de ismét a nulláról felépíteni valamit, beilleszkedni a társadalomba, ez mind nagyon nehéz. Itt Magyarországon olyan, mintha otthon lennénk."

Legfrissebb híreink


Élő eredmények