Újabb válogatottat igazolt a Pick Szeged

Újabb válogatott kézilabdást igazolt a Pick Szeged. A szerb jobbszélső Rajko Prodanoviccsal 2013-ig kötött szerződést a kétszeres magyar bajnok.


Szerbiában csak úgy emlegetik őket: "Az új nagy generáció!" Nem véletlenül, hiszen egykor a plávik U19-es férfi kézilabdacsapata nem csak Európa, hanem a világ trónján is ült.

A fiatal gárda megnyerte előbb az Eb-t, majd a vb-t. Ennek a nemzeti együttesnek oszlopos tagja volt a Pick Szeged új szerzeménye, az 1986-ban született jobbszélső, Rajko Prodanovics. A technikás játékos csakúgy, mint Sterbik Árpád játszott a Jugovics Katy csapatában. 2008-ban Spanyolroszágba igazolt, az Antequera gárdáját erősítette. Az előző idényben Macedóniában, a Metalurg Szkopje csapatában szerepelt.

Résztvevője volt a 2009-es horvátországi vb-nek, és az idei svédországi világbajnokságnak is. A Pick Szeged 2013-ig kötött szerződést a játékossal.

- Hetek óta lehetett hallani arról, hogy sikerült megegyeznünk Rajko Prodanoviccsal. Most már kijelenthetem: aláírta a szerződését, úgy gondolom, hogy egy remek képességű játékost sikerült szerződtetnünk a jobbszélre, ahol a fiatal, junior válogatott Nagy Norberttel ketten megoldják a posztot - nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Szeged Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Videók