Radivojevics elemében volt, a Szegedé lett a bronzérem

Juan Carlos Pastor csapata magabiztosan győzött a Budakalász ellen.


A bajnoki címvédő Pick Szeged szerezte meg a bronzérmet a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel 28-20-ra legyőzte a Budakalászt a vasárnapi helyosztón, Győrben.

A szegedieknél Bánhidi Bence és Luka Stepancic mellett a szombati elődöntőben megsérült Matej Gaber sem tudott játszani. Csapatuk remekül kezdett, Bogdan Radivojevic öt találatával a hetedik percben már 6-1 volt az állás.

A Pest megyeieket nem törte meg a rossz rajt, jó védekezésüknek köszönhetően a 19. percre sikerült egyenlíteniük (8-8). Az első félidőből hátralévő időben ismét a Szeged támadott hatékonyabban, így a szünetben 14-12-re vezetett.

A második félidő elején a bajnokcsapat azonnali piros lap miatt elveszítette Nik Henigmant, de Bodó Richárd góljaival tartotta a különbséget. A Budakalászból - szintén kizárás miatt - kivált Sinkovits Benjámin. Együttese a 43. percben még csak 18-16-os hátrányban volt, de a következő negyedórában csupán egyszer talált a hálóba, így végül sima vereséget szenvedett.

Radivojevic kilenc, Bodó öt góllal, Mirko Alilovic pedig 46 százalékos védési hatékonysággal (35/16) járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Sinkovits ötször, Koncz András négyszer talált be.

A szegediek 1979, 1980 és 1983 után negyedszer lettek bronzérmesek a kupasorozatban.

Eredmény, a 3. helyért:
Pick Szeged - Schieszl-Budakalász 28-20 (14-12)
lövések/gólok: 42/28, illetve 40/20
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/1
kiállítások: 6, illetve 6 perc

később:
döntő: Telekom Veszprém - Fejér-B.Á.L. Veszprém 20.00

Borítókép: Facebook.com/ Pick Szeged Handball Team 

Videók