"Nem nagyon akartuk rákényszeríteni őket arra, ki mit választ" - Fazekas Nándor

A világklasszis kapus mesélt arról, milyen érzés, hogy mindhárom gyermeke a kézilabdát választotta.


A 2012-es londoni, valamint a 2004-es athéni olimpia negyedik helyezett világklasszis kapusa, Fazekas Nándor fiaival és feleségével a Digi Sport Reggeli Start című műsorában mesélt arról, milyen érzés, hogy fiai a kézilabdát választották sportjuknak.

Legnagyobb fia, Gergő az U18-as válogatott vezéregyénisége.

"Én már hároméves korom óta kézilabda meccsekre jártam Németországban, Gummersbachban, ahol a családommal laktunk, és apának gyakran kijárogattam a meccseire. Legjobban az maradt meg bennem, hogy 20.000 ember előtt játszott. Ezt a sportágat úgy szerettem meg, hogy láttam, és elhatároztam, hogy én is szeretnénk ennyi ember előtt játszani. " - meséli Gergő.  

"A gyerek szívét már az ottani hangulat megfogta. A mérkőzés előtti bevonulás körüli fényjáték nagyon tetszett neki. Ezt otthon is meg kellett vele csinálni: lekapcsolni a villanyt, felépíteni a sportpályát, én voltam a kommentátor, és be kellett mondani, a pályán 6-os számmal Fazekas Gergő." - emlékezett vissza az édesapa. 


A középső fiú, Máté korábban focizott, de mivel apja kapus volt és a bátyja Gergő kint játszott, inkább ezt a sportágat választotta, mert a kinti közeg jobban tetszett neki.

A legkisebb fiú, Áron két testvéréhez hasonlóan az Éles Kézilabda Akadémia neveltje, édesapja után ő is kapus akart lenni. 
 
"Nem nagyon akartuk rákényszeríteni őket arra, ki mit választ, mindenki olyan pozícióban játszik, amit ő akart. Az, hogy Áron a kapuban van, jó érzéssel tölt el." - meséli Fazekas Nándor.

Nagy kedvence Perez De Vargas, de a stílusa Sterbikéhez hasonlít.

"Én nagyon sokat tanultam Árpitól annak idején." - 1998 és 2004 között védett első ízben Veszprémben, Sterbik 2001 és 2004 között is volt a bakonyi csapat kapusa. 

A világklasszis kapus felesége arról mesélt, mindehhez mennyi mosószer és mosás kell.

Rengeteg mosószert használunk, emiatt a vízszámla is tetemes. - mesélte az interjúban.  

A három gyereknek nagyon komoly célja van, mindhárom válogatott szeretne lenni.  

"Nagy álmom, hogy egyszer Kölnben a Final Fourban ott legyek" - hangsúlyozta a legnagyobb fiú, Gergő. 
 

"A mentalitása nagyon hasonlít rám - állítja Gergőről Fazekas Nándor. 
 

"A tavalyi szezon során eljátszottam azzal a gondolattal, mi lenne, ha egymás ellen játszanánk, és döntetlen állásnál időntúli hetes lenne, és Gergő fiam dobná nekem a labdát. De az ilyen helyzeteket legszívesebben kihagynám, mert vagy az ő lelkét törném össze, vagy a csapatom szenvedné meg a kárt."

A legendás hálóőr hozzátette, hogy csak a sérüléstől félti a gyerekeit, nem tartja lelkizős típusnak őket. 

"Szerencsés emberek vagyunk, mert vagány fiúkkal vagyunk körülvéve. Mindhármukban benne van a csibészség". 

Fazekas Nándor nagy álma, hogy mindhárom gyerekét egy csapatban láthassa játszani, akár a magyar kézilabda-válogatottban. 
 

Borítókép: Facebook.com/ Kézilabda Mánia

Videók