Mikler Roland visszatér!

Állítólag az utódja is megvan már!


Külföldi sajtóértesülés szerint a 2018–2019-es kézilabdaidény végén Mikler Roland, a Telekom Veszprém válogatott kapusa visszaigazol a Mol-Pick Szegedhez.
 
Mikler Roland 2019 júniusában elhagyja a Veszprémet és a bajnoki címvédő Szegedhez szerződik – írja a handball-planet.com meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.
 
A 34 esztendős dunaújvárosi kapus 2010 és 2014 között Szegeden kézilabdázott, 2014 óta pedig a Veszprémet erősíti. Mikler a bakonyiak alapembereként három bajnoki címet, négy Magyar Kupát és két SEHA-ligát nyert, valamint kétszer a Bajnokok Ligája-döntőjébe is eljutott. Első veszprémi idényében megválasztották a BL legjobb kapusának.
 
Mikler a Szegeddel 2014-ben EHF-kupagyőztes lett.
 
A Szegednél Marin Sego szerződése 2019 nyarán lejár, a Veszprémtől igazolt Mirko Alilovicot pedig 2021-ig szóló megállapodás köti a Tisza-parti klubhoz.
 
A portál szerint Mikler utódja a svéd Mikael Appelgren, a Rhein-Neckar Löwen 29 éves Európa-bajnoki ezüstérmes kapusa lehet – ugyanakkor azt is megjegyzi a szaklap, hogy Ljubomir Vranjes távozása után ennek csökkent az esélye.
 

A Nemzeti Sport érdeklődésére Szűcs Ernő, a Mol-Pick Szeged elnöke azt válaszolta, nem kívánja kommentálni a hírt. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója azt mondta, a klub semmilyen értesítést nem kapott Mikler klubváltásáról. 

Videók