Korábbi szegedi átlövővel erősített a Ferencváros

Balogh Zsolt mellett két másik kézilabdázót is igazolt a zöld-fehér együttes.


A Ferencváros férfi kézilabda csapatában folytatja pályafutását a jobbátlövő Balogh Zsolt, a kapus Borbély Ádám, valamint a Dabas átlövője, Török Ádám.

A 32 éves jobbátlövő a Pick-Szegeddel EHF-kupát, magyar bajnokságot és Magyar Kupát nyert, sokáig ő volt a szegediek BL-gólrekordere, hiszen a Bajnokok Ligájában 323 (!) gólt szerzett, míg a magyar válogatottban 67 mérkőzésen 212 gólt lőtt.

„Szerettem volna még ezen a magas szinten kézilabdázni, így nagyon örültem a Fradi megkeresésének – kezdte a Tatabányáról érkező, és két évre aláíró Balogh. – Nagyon szimpatikus a Ferencváros koncepciója, hogy fiatal, magyar játékosokra épít. A tárgyalások során egyértelművé tették a vezetők, hogy szeretnék, ha segíteném a posztomon lévő tehetség, Ónodi-Jánoskúti Máté és a többi fiatal fejlődését, nekem pedig nagyon tetszik ez a szerepkör. Az aktív pályafutásom után szeretnék edző lenni, már végzem a megfelelő tanfolyamokat, ezért is nagyon motiváló, hogy a Ferencvárosnál egyfajta mentor is lehetek.” – nyilatkozta Balogh Zsolt a zöld-fehérek honlapján.

A 26 éves kapus, Borbély Ádám a kis Veszprémtől érkezik, korábban Tatabányán és a lengyel Wisla Plockban játszott, amellyel két évig a Bajnokok Ligájában is szerepelt.

„Imponált, hogy a személyes találkozásunkkor azt éreztem, a Ferencváros vezetői nagyon szeretnének engem – kezdte az ugyancsak kétéves szerződést kötő Borbély Ádám. – Rendkívül tetszik, amit kívülről a Fradi csapata mutat, a játékhoz való hozzáállás, a sok fiatal tehetség, és mivel a leendő játékostársak közül többüket ismerem személyesen is, így tőlük tudom, hogy egy rendkívül jó hangulatú öltözőbe, egy kiváló társaságba fogok csöppenni. Stabil válogatott kerettag akarok lenni, és a Ferencvárosból ezt el tudom érni. Jövőre személy szerint a dobogóért szeretnék harcolni a Fradival a bajnokságban.” - nyilatkozta a kapus.

A zöld-fehérek harmadik nyári igazolása, Török Ádám, aki Dabasról érkezik a Népligetbe. A mindössze 24 éves, rendkívül gólerős irányító az idén is a dabasiak egyik legjobbja, hiszen 12 mérkőzésen már 40 gólnál jár, tavaly pedig 24 bajnokin 101 gólt lőtt.

„Őszintén szólva, nem sokat gondolkoztam a válaszon, amikor megkeresett a Fradi – mondta a korábbi junior és felnőtt B válogatott Török Ádám, aki szintén kettő évre írt alá. – Egy olyan csapatba igazolok, ahol a szakmai és az infrastrukturális háttér is adott arra, hogy csak a játékra koncentráljunk. Ami a céljaimat illeti: a Fradival az európai kupaporondon szeretnék játszani, és bekerülni a magyar válogatottba, a Népligetből erre szerintem reális esélyem lehet.” - nyilatkozta Török Ádám. 
 

Borítókép: Facebook.com/ Balogh Zsolt rajongói oldal

Videók