Kilencgólos győzelemmel rajtolt a címvédő Szeged - reakciók

Ketten innen, ketten onnan értékeltek.


A címvédő MOL-Pick Szeged magabiztosan, kilenc góllal legyőzte a vendég CYEB Budakalász csapatát a férfi kézilabda NB I nyitófordulójának szombati játéknapján.


Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a Budakalász komoly teljesítményéhez. Jól védekeztünk, és a kapusaink is jól védtek. Támadásban viszont rengeteget kell javulnunk, a vezetésében és a lövésekben is. Sok hibával kézilabdáztunk elől. Sokat kell javulnunk, hogy ne legyenek problémáink. Folytatjuk a munkát.
 
Mario Sostaric, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Egyetértek Pastor mesterrel, jól védekeztünk, ebből sok indításgólt lőttünk. Jó csapat ellen komoly meccset játszottunk. Sokat edzettünk és készültünk, támadásban viszont még fejlődnünk kell. A legjobb edzés egy meccs, itt kell megvalósítani azokat, amiket a tréningeken gyakorlunk. Elégedett vagyok a látottakkal.

Forgács Gyula, a CYEB Budakalász vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek a megérdemelt győzelemhez egy számunkra vállalható, jövőbe mutató mérkőzésen. Tavaly azért jobb volt itt ülni a döntetlen után, de ez az eredmény a realitás. Az volt a célunk, hogy ne szaladjunk bele egy nagyobb különbségű vereségbe. Biztató, hoygy egyes taktikai elemeket egy ilyen komoly BL-csapat ellen is jól végrehajtottunk. Jövő héten a Veszprém ellen játszunk, utána kezdődik számunkra igazán a bajnokság. Csak magyar játékosokkal vágtunk neki a szezonnak, az 5-8. helyen szeretnénk majd végezni.

Nemes Richárd, a CYEB Budakalász játékosa: - Szoros játék hozott az első félidő, de a végén többször hibáztunk, amivel elhúzott a Szeged. A második játékrészben futottunk az eredmény után, az eladott labdáinkat megbosszulták. Helytálltunk, remélem jó szezont produkálunk majd.
 

Eredmények:
MOL-Pick Szeged - CYEB Budakalász 29-20 (15-11)
Ferencvárosi TC-Eger Eszterházy SZSE 30-18 (17-10)
Vecsési SE-Dabasi KC VSE 20-25 (10-12)
Mezőkövesdi KC-Ceglédi KKSE 22-24 (11-11)

Videók