Kézilabda: egyértelműen a címvédés a Veszprém célja a Magyar Kupában

Az utóbbi öt kiírásban győztes Veszprémnél elvárás, hogy megnyerje a férfi kézilabda Magyar Kupa hétvégi, pécsi négyes döntőjét, ugyanakkor a Szeged trónfosztásra készül.


Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke az eseményt felvezető sajtótájékoztatón megjegyezte: úgy véli, már az elődöntők izgalmasak lesznek és nem borítékolható, kik jutnak fináléba.

„A pécsi négyes döntő remek nyitánya a szezon hajrájának” - utalt Vetési arra, hogy a Veszprémre és a Szegedre még nemzetközi kupameccsek várnak, majd következhet a válogatott számára a szlovénok elleni, júniusi vb-selejtező.

A vezetőedzők közül Carlos Ortega, a Veszprém trénere elmondta: tőlük elvárás a címvédés, de már a Gyöngyös elleni elődöntő sem lesz könnyű.

Juan Carlos Pastor (Szeged) kiemelte: szereti a kupahangulatot, első célnek a Tatabánya legyőzését tartja, a döntőben pedig szerinte extrát kell nyújtani a sikerhez.

Debre Viktor (Tatabánya) elismerte, hogy a Szeged a favorit az elődöntőben, de a Tisza-partiakon a teher, illetve egymeccses párharcban nagyobb esélye van az ő csapatának is.

Hozzátette: céljuk, hogy a következő szezonban is indulhassanak nemzetközi kupában.

Gulyás István (Gyöngyös) elmondta: nem kergetnek hiú ábrándokat, igazából a cél a harmadik hely megszerzése. Jelezte: a keretében több sérült, beteg van.

A jelenlévő játékosok közül a veszprémi Nagy László úgy vélte: a lecke fel van adva, most a hétvégére kell összpontosítaniuk, nem pedig a közelgő Bajnokok Ligája-negyeddöntőre.

„Nincs lehetőség a hibázásra, mert akkor elúszik a kupa” - mondta a világklasszis átlövő.

A szegedi Vadkerti Attila úgy fogalmazott: a kupa varázsa, hogy egy adott meccsen bármi előfordulhat.

Csapata céljának azt nevezte, hogy elhódítsa a Magyar Kupát, de a legfontosabb, hogy először az elődöntőben győzzön.

A gyöngyösi Sándor Ákos szerint ötven százalék az esélyük, hogy elérjék a bronzérmet, míg Marosi László tatabányai klubelnök azt szeretné, ha csapata elkerülné a negyedik helyet.

A rendező Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok vízilabdázó kiemelte: a tavalyi rendezés nagy siker volt a Lauber Dezső Sportcsarnokban, így ismét örömmel vállalták a házigazda szerepét.

Hozzátette: rengeteg jegy elkelt már, nagy az érdeklődés. A Dalkia férfi Magyar Kupa szombati elődöntőjében 14 órakor az MKB-MVM Veszprém találkozik a B.Braun Gyöngyössel, majd 16 órától rendezik a Grundfos-Tatabánya és a Pick Szeged összecsapását. Vasárnap 10.30-kor lesz a bronzmeccs, 12.50-kor pedig a döntő.

Videók