Kézi MK: nagy csatában dőlt el a bronzérem sorsa

A Tatabánya a Csurgó legyőzésével szerezte meg a harmadik helyet.


Csurgó-Tatabánya 18-23 (9-10)

A debreceni férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének bronzmeccsén a Tatabánya a Csurgóval mérkőzött meg.
 
Az összecsapás elején a szélsők parádéztak, mindkét csapatban sokáig csak ők szereztek gólt. Vranjes a 10.percben törte meg a hegemóniájukat, a beálló találatával 4-2-re mentek a tatabányaiak.
 

Kézi MK: Összejött az álomdöntő, a Szeged sem hibázott " KÉZILABDA › Férfi NB I

A Tisza-partiak a Tatabányát múlták felül.

Székely Márton Gazdag Tibor hetesének hárításával vétette észre magát, míg a másik oldalon Milos Vujovic a kapufára lőtte a büntetőt. A Tatabánya 8-5-re ellépett ellenfelétől, ám a somogyiak 4-0-s szériával válaszoltak erre (9-8). A hajrában Szöllősi Balázs kétszer köszönt be, így a Bányász 10-9-re vezetett a szünetben.
 
A második játékrész első periódusát jobban kapta el Vladan Matic gárdája (9-12), ennek ellenére a csurgóiak tapadtak ellenfelükre (13-14). A 44. percben érkezett Matic időkérése, hiszen az eredményjelzőn újra döntetlen állt (14-14). Az intelmek nem süket fülekre találták, Szöllősi Balázs triplájával újra a Tatabánya lépett nagyot a harmadik hely felé (14-17).
 
A csurgói tréner, Sótonyi László az 53. percben tette le az időkérés jelző táblát a zsűriasztalra (17-19). A somogyiaknál Balogh Tibor remek hárításokkal adott stabilitást a csapatának, ám támadásban több hiba csúszott a Csurgó játékába.
 
Az utolsó három percre négygólos tatabányai fórral érkeztek meg a csapatok (17-21), csurgói szempontból a hátrány eltüntetése rendkívül nehéz feladatnak ígérkezett. Szöllősi Balázs tarthatatlan volt, nyolcadik találatával pontot tett a találkozó végére (18-22). A végeredményt Szöllősi Szabolcs állította be, megérdemelten szerezte meg a bronzérmet a Tatabánya.

Videók