Kézi: csapatot vált a magyar válogatott egyik legjobbja

Hároméves szerződést kötött új klubjával a gólerős átlövő.


 A szezon végén távozik a MOL-Pick Szeged csapatától Balogh Zsolt, a jobbátlövő Tatabányára teszi át a székhelyét. Balogh a januári világbajnokságon a magyar válogatott húzóembere volt, így a tatabányaiak remekültek jártak vele. Íme a Bányász közleménye a transzferről:

 
Talán kevesen tudják, de már tíz évvel ezelőtt is szívesen jött volna Tatabányára Balogh Zsolt válogatott kézilabdázó, a szegediek jobboldali átlövője. Zsolt akkoriban a PLER játékosa volt, ám a fővárosi gárda akkoriban nem engedte el...Nyártól viszont már a mi játékosunk lesz.
– A Tatabánya tavaly nyáron került képbe – mondta a 30. életévébe lépő játékos. – Matics mester, hívott fel telefonon, hogy igazoljak az ő csapatába. Ekkor azonban még egyéves szerződés kötött a Tisza-parti gárdához. Decemberre viszont kiderült, jelenlegi klubom nem ajánl újabb megállapodást. A posztomra újabb játékost igazoltak, így legfeljebb a harmadik jobbátlövő lehetnék, holott én mindenképpen játszani szeretnék, és minél több időt tölteni a pályán. Erre új csapatomban több alkalmam nyílik.
 
Zsolt és a Tatabánya gyakorlatilag már a kézilabda-világbajnokság előtt megegyeztek. Ebben döntő érdemei voltak Matics Vladannak. Sőt, kettejük jó kapcsolata a világversenyen csak tovább „mélyült”. Emellett a gólerős kézilabdázó döntésében az is szerepet játszott, hogy sok tatabányai játékost, majdani játszótársait jól ismeri már a válogatottból.
 
– Gyorsan döntöttem – jegyezte meg Zsolt. – Nem vártam más ajánlatokra, ez volt az első számú opció. Örömmel igazoltam ide. Szimpatikusak és vonzóak voltak azok az elképzelések, célok, amelyeket a klub vezetése felvázolt előttem. Ebben szerepelt, hogy néhány éven belül bejusson a gárda az EHF-kupa négyes fináléjába, illetve, hogy a bajnokság élvonalában tovább stabilizálják a Tatabánya pozícióját. Ezekkel a tervekkel könnyű volt azonosulni.
 
Balogh Zsoltnak nem régen született Liza nevű kislánya, azaz mostanában apaszerepben is helyt kell állnia. Nem véletlen, hogy a nyár folyamán a családjával együtt a megyeszékhelyre költözik.
 
– A legjobb dolog, ami történhetett velem, hogy apa lettem – emelte ki. – A kislányommal együtt töltött idő az igazi kikapcsolódás. Nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy a kicsi és a párom is jól vannak, egészségesek. Bízom benne, hogy ez a fajta kiegyensúlyozottság megmutatkozik majd a játékomban is. Három évre szerződtem a kék Tigrisekhez, és már alig várom, hogy elkezdhessük a közös munkát...

Videók