Kemény mérkőzésen hódította vissza a kupát a Telekom Veszprém

A veszprémiek huszonnyolcadszor nyerték meg a Magyar Kupát.


A Telekom Veszprém 28. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Magyar Kupát, mivel 28-26-ra nyert a legutóbbi győztes MOL-Pick Szeged ellen a szigetszentmiklósi négyes döntő utolsó mérkőzésén, a hétfő esti fináléban.

A Veszprém keretéből Andreas Nilsson, Rasmus Lauge Schmidt és Jorge Maqueda hiányzott, szegedi oldalon a két sérült, Luka Stepancic és Nik Henigman nem játszott.

Mindkét csapat rendkívül kemény védekezéssel kezdett, ezért a játékosoknak alaposan meg kellett küzdeniük minden gólért. Sok volt a szabálytalanság, a kiállítás, a büntető és a reklamálás, és a Veszprém dolgát némileg megnehezítette, hogy védelmének alapembere, Blaz Blagotinsek kevesebb mint tíz perc alatt két kiállítást kapott.A 13. percben alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között: a Szeged vezetett 7-5-re, de ellenfele kétirányítós játékra váltott, csakhamar egyenlített, és amikor 13-11-re már a bajnokcsapatnál volt az előny, Juan Carlos Pastor időt kért. A hajrában is kiegyenlített volt a játék, a szünetben a Veszprém vezetett 14-12-re.A második félidőt - kapusának lecserélésével - létszámfölényes támadójátékkal kezdte a Szeged, ám ezt kihasználva ellenfele három találattal ellépett. A játék képe nem változott, mindkét együttes sok időt töltött - olykor kettős - emberhátrányban, de a Veszprém ebben a hektikus időszakban is növelni tudta a különbséget (23-19) kiváló védekezésének köszönhetően.A hajrában sem tudott fordítani a Szeged, amely ugyan csökkentette a különbséget, de végül elveszítette a trófeát, mivel ellenfele végig rendkívül taktikusan kézilabdázott.


A veszprémi Omar Jahja hat, Rogerio Moraes és Petar Nenadic öt-öt gólt szerzett, a szegedi Bogdan Radivojevic hat, Stanislav Kasparek öt találatig jutott. Vladimir Cupara hat, Rodrigo Corrales két védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Mikler Roland tíz lövést hárított.

A Veszprém 37. alkalommal jutott kupadöntőbe, a hétszeres győztes Szeged pedig a 21. fináléját játszotta.

"Egy döntő mindig nagyon nehéz mérkőzés, különösen egy olyan ellenféllel szemben, mint a Szeged. Ma azonban jó teljesítményt nyújtottunk minden játékelemben, noha olykor voltak nehézségeink" - nyilatkozta.

Juan Carlos Pastor úgy vélekedett, hat a hat ellen jól védekeztek és jól játszottak, emberhátrányban azonban akadtak problémáik.

"A második félidőben rendre a Veszprém vezetett két-három góllal, mi nem tudtuk belőni a ziccereinket és a hétmétereseket, így nem tudtunk egyenlíteni, hogy lehessen esélyünk a meccs végén. Ezen dőlt el a találkozó" - nyilatkozta.

A spanyol szakvezető hangsúlyozta, büszke a csapatára, főleg azokra, akik sérülten is vállalták a játékot, de egy döntő megnyeréséhez kevesebbet kell hibázni és jobban kell játszani.

Eredmény, döntő:

Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 28-26 (14-12)
lövések/gólok: 45/28, illetve 40/26
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 7/5
kiállítások: 16, illetve 14 perc

Korábban:
a 3. helyért:
Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT 28-27 (11-12, 25-25) - hétméteresekkel

Képek: MTI/Illyés Tibor

Sport365.hu - Hetesek döntöttek a férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmeccsén

A Balatonfüredi KSE 25-25-ös rendes játékidőt követően hétméteresekkel 28-27-re legyőzte a Veszprémi KKFT csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén, a szigetszentmiklósi négyes döntő hétfői játéknapján. Mindkét válogatott kapus, Bősz Dániel és Borbély Ádám remekül kezdett, ezért a megszokottnál kevesebb gól született az első félidőben. Végig a veszprémiek vezettek, a 22.

Videók