Hét év után távozik a szegediek svéd balszélsője

Jonas Källman 2014-ben érkezett a Tisza-partjára.


A svéd Jonas Källman idén nyáron hét év után távozik a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától.

A balszélső 2014-ben olimpiai ezüstérmesként, háromszoros Bajnokok Ligája-győztesként és ötszörös spanyol bajnokként igazolt Szegedre, ahol egy-egy EHF Kupát, bajnokságot és Magyar Kupát nyert. Källman lett minden idők legeredményesebb szegedi játékosa a BL-ben 325 góllal. A NB I-ben eddig 154 meccsen lépett pályára és 370 gólt szerzett.

 

 

 

A klub honlapjának keddi híradása szerint az idény végén lejár a 39 éves svéd játékos szerződése, amelyet a felek nem hosszabbítanak meg.
"Minden edző álma, hogy ilyen képességű és mentalitású játékossal dolgozhasson. Nekem ez megadatott, hét éven keresztül lehettem Jonas Källman trénere" - nyilatkozta Juan Carlos Pastor.
Hozzátette: a példaértékű profizmussal rendelkező balszélsőnek döntő érdemei vannak azokban a győzelmekben, amiket együtt értek el.

Borítókép: Facebook.com/ Mol Pick Szeged

 

Sport365.hu - Norvég balszélsővel erősít a Mol Pick-Szeged

A 2021-22-es idénytől a Mol Pick-Szeged együttesében folytatja pályafutását Alekszander Blonz. A 21 éves balszélső két évre írt alá a magyar bajnoki ezüstérmeshez. Alexander Blonz 2000. április 17-én Franciaországban, Clamait városában született. 187 centiméter magas, 2019-ben mutatkozott be a norvég válogatottban, amelyben eddig 40 meccsen lépett pályára és 77 gólt szerzett.

Videók