Fiatal játékos érkezik a MOL-Pick Szegedhez

Ő lesz a csapat első portugál légiósa.


A MOL-Pick Szeged nyártól hároméves szerződést köt az irányító poszton bevethető Miguel Martins-szal. A 23 éves játékos a klub első portugál légiósa lesz.

- Egy fiatal, tehetséges és már a nemzetközi porondon is bizonyító játékossal, a portugál Miguel Martins-szal sikerült megállapodnunk. A portugál irányító nyártól erősít bennünket, három éves szerződést kötöttünk vele, úgy gondolom, hogy egy remek kézilabdást sikerült hozzánk csábítani – számolt be az újabb megállapodásról Kiss Bence, a klub cégvezetője a csapat hivatalos oldalán.Miguel Martins 1997. november 4-én született Portóban. Eddig csak szülővárosa csapatában szerepelt. A nemzetközi porondon a 2016-2017-es idényben mutatkozott be, az EHF-kupában 27 gólt szerzett. Eddig két idényt játszott a Bajnokok Ligájában. Az első szezonjában 43 gólt szerzett, míg az idei idényben 45-ször volt eredményes. Kétszer is játszott ellenünk, a portói meccsen 5, míg az újszegedi sportcsarnokban lejátszott találkozón 3 gólt dobott. Eddig 42 alkalommal szerepelt a portugál nemzeti csapatban, összesen 88 találatnál jár.

Miguel Martins a klub honlapjának elmondta nagyon megtisztelőnek érzi, hogy a világ egyik legjobb csapatában  játszhat majd, ami az egyéni fejlődése szempontjából is fontos lehet. Hozzátette mindent megtesz majd azért, hogy a csapattal elérjék a kitűzött céljaikat.
 

Forrás és borítókép: pickhandball.hu

Videók