Dragan Djukic lett a Tatabánya kézilabdacsapatának vezetőedzője

Az egyik legsikeresebb szerb edző korábban két időszakban is irányította a Pick Szegedet.


 A szerb Dragan Djukic lesz a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője - a klub honlapjának kedd délutáni híradása szerint szerződése a mostani idény végéig szól.

Az egyik legsikeresebb szerb edző korábban két időszakban is irányította a Pick Szegedet, illetve a többi között a CSM Bucuresti és a Vardar Szkopje vezetőedzőjeként, valamint az északmacedón, az izraeli, a montenegrói, a svájci és a brit válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott.

Vladan Matics október 23-án több mint hét év után távozott a Tatabánya éléről. A legutóbbi hat befejezett szezonban egyaránt bajnoki bronzérmes csapat rendkívül gyengén kezdte az idényt, az NB I-ben hét forduló után csak öt pontja van, az Európa-liga csoportkörében pedig mindkét eddigi mérkőzését elveszítette.

"Djukic pályafutásának eddigi állomásai is azt bizonyítják, hogy egy rendkívül tapasztalt és felkészült edző vette át a távozó Matics mester helyét. Szinte garantálható, hogy az új vezetőedzőre nehéz feladat vár, hiszen meglehetősen letargikus állapotba kerültek a mieink" - áll a klub közleményében.

"Ismerem a csapat jelenlegi helyzetét. Sok a tennivaló, ezért gyorsan lépnünk kell. A válogatott játékosok nélkül ugyan, de máris megkezdjük a munkát. Bizonyos szempontból jól jön ez a mérkőzések nélküli szünet. Hasznosan tudjuk eltölteni azt a tíz napot, ami a Csurgó elleni meccsig ránk vár" - nyilatkozta Djukic.

Hozzátette, apróságokon és fontosabb feladatokon egyaránt dolgoznak majd, és ezek során a játékosok érzékelhetik a másfajta munkafilozófiát.

 

Borítókép: romaniajournal.ro

Videók