A Grundfos három évre a tatabányai kézilabdacsapat főtámogatója

A szivattyúkat gyártó dán Grundfos újabb, további három évre szóló támogatói szerződést írt alá csütörtökön a tatabányai férfi kézlabdacsapattal.


A Grundfos Tatabánya KC idén a stabil NB I-es múlttal bíró játékosok mellé egy új generáció beépítését tűzte ki célul - mondta az aláírás előtt Németh Zoltán, a Tatabányai Kézilabda Kft. ügyvezetője.

Emellett külföldi játékosokat is igazoltak, az iráni származású Moshen Babasafarit és Alireza Moushavit, utóbbit a Veszprém adta kölcsön erre a szezonra. Tatabányán szerepel Novak Boskovic szerb és Josip Peric bosnyák válogatott kézis is.

A csapat vezetőedzője a szerb válogatott volt trénere, Vladan Matic, aki korábban a Pick Szegednél és az FTC-nél dolgozott.

A 2013/2014-es ifjúsági bajnokcsapatból Bartók Donát, Juhász Ádám, Nagy Ábel és Nagy Szabolcs lett a felnőtt keret teljes jogú tagja.

A csapat bemutatta új mezét, amely a tatabányai hagyományokhoz visszatérve csak kék és fehér színű.

Schmidt Csaba polgármester a támogatói szerződés aláírása előtt közös gondolkodásra kérte a sportág szereplőit és támogatóit az utánpótlásnevelés bázisának szélesítésére, illetve a kézilabda akadémia létrehozására.

A Grundfos mellett a tatabányai férfi kézilabdacsapat jelentős támogatója az önkormányzat, a Vértes Volán Zrt. és a T-SZOL Zrt., a város önkormányzati tulajdonú városüzemeltetési és távhőszolgáltató társasága.

Videók