Montenegrói válogatott játékos a PLER-ben

Bozo Andjelic montenegrói válogatott irányító-átlövő a férfi kézilabda NB I-ben újonc és sereghajtó PLER-Budapest csapatához igazolt kedden.


 A fővárosi klub honlapja szerint a 31 éves játékosnak nem idegen a magyar bajnokság, hiszen összesen közel hét szezont töltött az NB I-ben: előbb a Ceglédben, majd a Ferencvárosban játszott. Utóbbi együttesben Horváth Attila volt az edzője, aki jelenleg a PLER-t irányítja.

Minden sorozatot beleszámítva magyarországi pályafutása alatt 180 mérkőzésen 605 gólt lőtt. Ezt követően az ukrán Motor Zaporizzsjához igazolt, legutóbb pedig Kuvaitban játszott. Az elmúlt két hónapot a montenegrói Buducnost Podgoricánál edzette végig.

"Jó formában vagyok, folyamatosan edzettem és kondiztam, nincs szükségem időre, hogy formába lendüljek. Szeretnék minél jobban játszani, és szeretném segíteni a csapatot, hogy kivívjuk a bennmaradást. Az egyéni célom pedig az, hogy olyan teljesítményt nyújtsak, hogy bekerüljek a januári Európa-bajnokságra utazó válogatottba" - nyilatkozta Andjelic.

Montenegró éppen Magyarországgal, illetve Szerbiával és Izlanddal szerepel azonos csoportban a németországi kontinenstornán. Andjelic alapembere volt az idei világbajnokságon hazája válogatottjának, hat meccsen 17 gólt lőtt.

A PLER október közepén igazolta le az Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes, olimpiai bronzérmes német balátlövőt, Christian Dissingert.

Fotó:  Sanjin Strukic/Pixsell/MB Media/Getty Images

Videók