A Veszprémé lett a bajnoki arany

A férfi kézilabda NB 1 bajnoki döntő visszavágóján a bakonyi csapat 11 gólos előnyből várta a visszavágót.


A találkozót Juan Carlos Pastor együttese kezdte jobban, az 5. percben már háromgólos, 4-1-es előnyben volt a Szeged, így David Davis kénytelen volt időt kérni. A felrázó hatású időkérésre a Veszprém feljött döntetlenre, Strlek valamint Mahé góljaival. (4-4)
 
A 11. percben Mahét Bánhidi Bence ütötte meg egy akció során. A svéd játékvezetők visszanézvén az esetet, azonnal végleg cserével kiállították a csongrádiak beállóját. Fél perccel később Jonas Källman is kapott két percet, de a kettős emberelőnyt nem tudta kihasználni a Veszprém. A találkozó első félidejében végig szegedi vezetés volt, de előnyt kiharcolni nem sikerült, mert az utolsó percben két gólos csongrádi vezetésnél, előbb Marguc, majd Tönnesen szerzett gólt (14-14). 
 
A második félidőt a Veszprém egy Mahé góllal indította, majd 3 szegedi gól következett, Källman, Gaber, Canellas sorrendben. A túloldalon tapadt a bakonyi csapat a címvédőre Nilsson, illetve Lékai találataival, de a vezetést átvenni nem tudta. A bajnoki cím már eldőlt, de David Davis csapata is nyerni akart és ezért mindent meg is tett. A találkozón a Szeged az 58. percig vezetett, ekkor Strlek egyenlítette ki az állást. 
 
Az utolsó percben, előbb a búcsúzó Balogh majd Kent Robin Tönnesen villant, így a Veszprém 2017 után ismét megszerezte a magyar bajnoki aranyat, összességében 26-szor.
Fotó: MTI/Ujvári Sándor
 
Eredmény, döntő, visszavágó:
MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 27-27 (14-14)
gólszerzők: Balogh Zs., Bodó, Canellas, Gaber 4-4, Källman, Bombac 3-3, Maqueda, Sigurmannsson 2-2, Zsitnyikov 1, illetve Strlek 6, Nilsson 5, Lékai 4, Nagy L., Tönnesen 3-3, Marguc 2, Ilic, Blagotinsek, Mahé, Nenadic 1-1
kiállítások: 10, illetve 12 perc
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 1/0
 
A párharcot a Veszprém nyerte 62-51-es összesítéssel.

Videók