Sikerül a Veszprémnek az áttörés?

Legyen ez a nap kérdése.


A férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülve a Final4-ba jutott csapatok esélyeit mutatjuk be. A jelenlegi négy csapatból csak a Vardar Szkopje jutott be a tavalyi szezonban is. 
A sorozatban tízedik Final4 egyik legnagyobb érdekessége ezúttal az lesz, hogy mind a négy együttes ugyanabban a csoportban kezdte meg BL szereplését, vagyis korábban már kétszer találkoztak egymással a csapatok.
 
További érdekesség, hogy ezúttal 4 olyan csapat érkezik Kölnbe, aki megnyerte hazája bajnokságát.
 
Nézzük azokat a mozzanatokat, amik döntően befolyásolhatják a FINAL4 kimenetelét. 
 
Telekom Veszprém
 
A szezont még a svéd Ljubomir Vranjessel kezdő együttes remekül időzítette formáját.  Az ősszel elküldött tréner távozása óta azonban erőteljesebben teljesített a magyar bajnok és egyre jobb formába lendült, zsinórban 9 meccset nyert meg már David Davis irányítása alatt. Áprilisban a német Flensburgot is magabiztosan verte, így jutott el Kölnbe 2017 után ismét.
 
Esély a végső győzelemre: 27%
 
Út a Final4-ba
 

KS Vive Kielce
 
Talant Dujsebajev csapata vereséggel kezdte a szezont Veszprémben, ám aztán fokozatosan belelendültek, hazai pályán megverték többek között a Vardar Szkopjét, és a Rhein Neckar Löwen alakulatát is.
 
Esély a végső győzelemre: 24%
 
Út a Final 4-ba
 

 
Barca Lassa
 
Xavi Pasqual együttese a Veszprémhez hasonlóan ismét 2017 után jutott be ismét a legjobb négy közé. Négy évvel ezelőtt sikerült nekik legutóbb elhódítani a serleget, két éve negyedikek lettek. Eddig két vereséget szenvedtek el a szezonban, (A Löwen és a Veszprém tudta őket megverni, Mannheimben, illetve Veszprémben) 
 
Esély a végső győzelemre: 26%
 
 
Út a Final 4-ba. 
 
 
Vardar Szkopje
 
Az észak-macedón bajnok a problémái ellenére remekül indult, Győzelem Veszprémben (ez edzőbuktatással járt). A fővárosi alakulat sorozatban harmadszor jutott el a Final4-ba, 2017-ben megnyerte, 2018-ban negyedik lett.
 
Esély a végső győzelemre: 23%
 
Út a Final4-ba. 
 

 
 
 
Esélyek az elődöntőkben
 
 
Telekom Veszprém-KS Vive Kielce
 
A Telekom Veszprém férfi kézilabda csapata a lengyel Kielce ellen találkozik, és ugyan oda- vissza nyert, (29-27 Veszprémben, 36-35 Kielcében) ennek ellenére nem lesz könnyű dolga David Davis csapatának.
A lengyel csapatnak az egyik legjobbja  (Michal Jurecki) kihagyja a találkozót, hiányát megérezheti Talant Dujsebajev együttese.
A legemlékezetesebb találkozójuk a 2016-os BL döntő volt, ahol a Veszprém 9 gólos előnyről bukta el a finálét. 
Vajon megtörténik ugyanez?
 
Barcelona-Vardar Szkopje
 
 
A Barcelona oda-vissza verte a Vardar Szkopjét (30-26 Szkopkében, 34-26 Barcelonában)így az elődöntőben ők az esélyesek. Azonban Robert Garcia Parrondo csapata már bizonyította, hogy nem szabad félvállról venni őket. Érdekes találkozónak igérkezik ez is.
 
Ami döntő faktor lehet itt, az a kapusteljesítmény. Az egyik oldalon Perez De Vargas a másik oldalon a szenzációs formában Dejan Miloszavljev. 
 
A 2017-es BL elődöntőben találkoztak már korábban. Akkor az észak-macedón csapat megnyerte a találkozót, és végül a finálét is.
 

 

Videók