"Úgy gondolom védekezésben lehetnek gondjaik" - Veronica Kristiansen

A győriek átlövője szerint még érződik az összeszokottság hiánya mindkét csapaton.


Szombaton elkezdődik a női kézilabda Bajnokok Ligája 2021/22-es szezonja. Az első forduló slágermérkőzése az elmúlt 10 év topcsapata, az ötszörös BL győztes Győri Audi ETO KC, és a BL címvédő Vipers Kristiansand közötti ütközet lesz.

A „hét mérkőzése” előtt a győriek norvég átlövője, Veronica Kristiansen nyilatkozott a klub honlapjának.

„Elég korán kezdődik az idei szezonban a BL. Van néhány újjáalakult együttes egy pár új játékossal. Velünk is hasonló a helyzet, néhány emberrel még össze kell szoknunk. Sok dolgunk van még, de a Vipersnek is össze kell érnie. A norvég csapat játékosai inkább támadásban lehetnek jók. Úgy gondolom védekezésben lehetnek gondjaik, talán erősebbek vagyunk ott. Voltak problémáink a védekezéssel Siófokon, sokkal jobban kell teljesítenünk. Úgy gondolom nagyon izgalmas találkozó lesz."

 

 

A Vipers együttese is győzelemmel hangolt a hétvégi csúcsrangadóra. (tizenegy góllal nyerték meg a Follo elleni bajnoki mérkőzést).

A BL címvédő norvég csapat alaposan megerősödött, hiszen olyan játékosok érkeztek a klubhoz, mint a 2016-os BL-fináléban remeklő svéd Isabel Gullden, vagy a korábban a Ferencvárosban, és Siófokon is szereplő spanyol irányító, Nerea Pena. Távozott az idei BL döntőben remeklő Henny Reistad, aki az Esbjerg együtteséhez igazolt, és néhány nappal ezelőtt igazolt a norvégokhoz Tomori Zsuzsa is.

 

Sport365.hu - A BL címvédőhöz szerződött Tomori Zsuzsanna

A magyar női kézilabda-válogatott jobbátlövője az idény végén távozott a Siófokról, mivel lejárt a szerződése. Tomori korábban olyan csapatokban játszott, mint a Ferencváros és a Győr. Utóbbival három alkalommal Bajnokok Ligáját, míg előbbivel két alkalommal megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját. "Nagyon örülök, hogy a Vipershez szerződtem.

 

A győrieknél is átalakult a keret, visszavonult Görbicz Anita, a klub legendás ikonja, távozott Beatrice Edwige, és Eduarda Amorim, de hat új játékos is érkezett a Rába-parti együtteshez. Linn Blohm, Crina Pintea, Háfra Noémi, Schatzl Nadine, Ryu-Eun-Hee, és Jelena Despotovic is.Visszatérését követően először szerepel az Audi Arénában Bl mérkőzésen, a győriek sikeredzője, Ambros Martin. A spanyol szakemberrel 2012 és 2018 között négy Bajnokok Ligáját nyert a magyar csapat.

 

 

A Siófok ellen négy játékos is, svéd beálló Linn Blohm, a norvég beálló, Kari Brattset, valamint a balátlövő, Estelle Nze Minko is hiányoztak sérülés miatt, míg a túloldalon az egykori győri beálló, Heidi Löke, valamint Karoline Olsen nem lesz ott Ole Gustav Gjekstad keretében. 

A "hét mérkőzésén" ott lesz a sport365.hu stábja is a helyszínen lesz. 

Borítókép: Facebook.com/ Győri Audi Eto KC 
Forrás: Ehfcl.com, etokc.hu, vipers.no 

 

 

Videók