Tomori remekelt, hatgólos előnyt szerzett a Siófok

A Balaton-partiak nagy lépést tettek az elődöntő felé.


A Siófok KC 32-26-ra legyőzte az orosz GK Asztrahanocska csapatát a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének pénteki, első mérkőzésén.

A párharc első találkozóját azért rendezték Siófokon, mert az oroszok lemondtak a pályaválasztói jogukról. A visszavágót vasárnap 16 órától játsszák.

Eredmény, negyeddöntő, első mérkőzés:

GK Asztrahanocska (orosz)-Siófok KC 26-32 (14-16)

lövések/gólok: 48/26, illetve 46/32
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/2
kiállítások: 6, illetve 2 perc

A Siófok játékosai közül Csapó Kincső, Lapos Laura és Andrea Kobetic hiányzott. Az oroszok sem teljes kerettel érkeztek, ezért mindössze 11 mezőnyjátékost neveztek a találkozóra.

Nem kezdett jól a magyar együttes, több mint öt perc után szerezte első gólját, ezt kihasználva a gyorsabb és pontosabb Asztrahanocska hárommal ellépett.

Egy ideig felváltva születtek a gólok, majd a 18. percben a siófokiak - a meccs során először - átvették a vezetést.
Nyitott védekezéssel próbálkozott a - második számú európai kupasorozatban címvédő - magyar csapat, de továbbra sem volt kellően hatékony, ám támadásban egyre pontosabbnak bizonyult, Szikora Melinda pedig egyre jobban védett, így a szünetben 16-14 volt az állás.

A házigazdák dolgát nehezítette, hogy a 27. percben a válogatott irányító, Tóth Gabriella súlyosnak tűnő ujjsérülés miatt végleg kivált a játékból.

Tomori Zsuzsanna a védekezés mellett támadásban is kimagaslott, Szikora továbbra is remekelt a kapuban, ennek köszönhetően a második félidő elején növelte előnyét a Siófok (24-19).

Az oroszok a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, de ellenfelük jól felkészült erre.

A Siófok a hajrában már nem tudta tovább növelni a különbséget, hatgólos előnye azonban így is megnyugtatónak tűnik a vasárnapi, szintén Siófokon sorra kerülő visszavágó előtt.

A mezőny legeredményesebb játékosa Tomori Zsuzsanna volt, aki tíz lövésből kilenc gólt szerzett. Csapattársai közül Katarina Jezic hat, Hársfalvi Júlia öt alkalommal talált be. Szikora Melinda 15 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Jekatyerina Zelenkova hét gólt lőtt.


Borítókép: Németh András/ Siófok KC

Videók