Svédország szétszedte Romániát

Szomszédaink számára ezzel eldőlt, hogy nem juthatnak tovább a csoportból.


Svédország válogatottja 34-22-re legyőzte Románia csapatát a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének keddi második fordulójában.

A svédek a szünetben már öt góllal vezettek, ezért a románok a teljes második félidőben létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, amivel a csoportkörben a magyar együttest legyőzték, de ezúttal esélyük sem volt felzárkózni.
A skandinávok újabb sikere azt jelenti, hogy amennyiben a középdöntő utolsó fordulójában, szerdán Svédország nem kap ki Montenegrótól, Hollandia pedig legyőzi a Koreai Köztársaság csapatát, akkor a 14. helyen végzett magyar válogatott biztosan ott lesz a márciusi olimpiai selejtezőn.
A legutóbbi Európa-bajnokságon hetedik helyezett magyar csapat akkor jut ki a tavaszi selejtezőre, ha a tavalyi kontinenstorna 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy válogatott kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon.
A sok hibát hozó, közepes színvonalú keddi meccsen eldőlt, hogy ez a románoknak már biztosan nem sikerülhet.
Az Európa-bajnokságról az a két legjobb csapat szerez részvételi jogot a selejtezőre, amelyek nem vívják ki az olimpián vagy a kvalifikációs tornán való szereplés jogát a mostani vb-n.

Eredmények, középdöntő, 2. forduló, 2. csoport:

Svédország-Románia 34-22 (14-9)

korábban:

Spanyolország-Japán 33-31 (17-13)
Oroszország-Montenegró 35-28 (17-16)

Az állás: 1. (és elődöntős) Oroszország 8 pont, 2. Spanyolország 7, 3. Svédország 5, 4. Montenegró 4, 5. Japán 0 (106-130), 6. Románia 0 (82-119)
 

Borítókép: Facebook.com/ IHF

Videók