Sorsoltak a kézilabda Bajnokok Ligájában

A nőknél a Győr többek között a BL címvédővel is találkozik, a férfiaknál a Veszprém igazi nagyágyúkkal játszik.


Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette a női és a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. 

A nőknél a magyar bajnok Ferencváros az A csoportba került a tavalyi évben BL döntős Brest Bretagne együttesével, a Rosztov Donnal, a román bajnok CSM Bucurestivel, a Buducnoszt Podgoricával, a dán ezüstérmes Esbjerggel valamint a német bajnok Borussia Dortmunddal illetve a horvát bajnok Podravka együttesével. 


A tavalyi évben a négyes döntőben bronzérmes Győr az orosz bajnok CSZKA Moszkvával, a BL-címvédő norvég Vipers Kristiansand együttesével, a nagyon megerősődő Krim Ljubjanával, a dán Odensével az újonc Kastamonuval játszik. 

A csoportok első két helyezettje automatikusan bejut a legjobb nyolc közé, míg akik a csoportoktól a harmadiktól a hatodik helyek valamelyikén keresztbejátszással döntik el, hogy kik lesznek azok a csapatok akik a nyolc közé juthatnak. 

 

A férfiaknál a magyar bajnok Mol Pick Szeged az A csoportba került a német bajnok THW Kiellel, az előző idényben BL döntős Aalborggal, a Montpellier-vel a Meshkov Breszttel a norvég bajnok Elverummal, a macedón bajnok Vardar Szkopjéval, illetve a horvát bajnok PPD Zagreb együttesével. 

A Telekom Veszprém csoportja igazi halálcsoportnak tekinthető, a címvédő Barcelona, a PSG, a Porto, a Kielce, a német ezüstérmes Flensburg, az ukrán bajnok Motor Zaporozsia, és a BL-t előző idényben megnyerő Xavi Pasquallal kispadon szereplő Dinamo Bucuresti együttesével szerepel egy csoportban. 

Ahogy a hölgyeknél, úgy az uraknál is a csoportok első két helyezettje bejut a negyeddöntőbe, míg a harmadiktól a hatodik helyezettekig pályára lépnek egymás ellen a negyeddöntőért. 

Borítókép: Facebook.com/ Telekom Veszprém Handball Team 

Videók