Piros lap, nagy csata, győri előny a szünetben

A Győr jól kezdett, a CSZKA egyenlített, de vezetni nem tudtak egyszer sem. Kétgólos különbség az első félidőben.


A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a Győr együttese a CSZKA Moszkva csapata ellen lépett pályára az Audi Arénában.

Ambros Martin együttese eddig a csoportkörben mindkét mérkőzést megnyerte, előbb a Viperst hazai pályán hat góllal, majd a Krim Ljubjanát öttel idegenben győzte le.

A találkozót remekül kezdte a Győr, öt perc után 3-1-re vezetett a magyar csapat, Hansen, Schatzl és Kristiansen góljaival. (3-1) 

A mérkőzés kiegyenlítetté vált, a nyolcadik percben Linn Blohm szerzett gólt, majd az ellentámadásból Gorshkova lövését védte Solberg. (5-4) 

Sokgólos mérkőzés ez az első 12 perc alapján, Hansen harmadik találatával 8-7 volt az állás a Győrnek. A túloldalon Gros már a negyediket lőtte. (8-8) 

Tíz másodperccel később Schatzl góljával ismét a Győr volt előnyben, így kapust cserélt Florentin Pera, bejött a kapuba Sedoykina helyett Kaplina. 

Bő negyedórát követően Blohm újabb góljával 11-9-re módosult az állás. (11-9)

18:18-nál állt az óra, amikor hétmétereshez jutott a Győr, amivel VEronica KRistiansen a kapust találta el, így az új szabályok szerint azonnali piros lapot kapott. 

Tíz perccel az első játékrész vége előtt a CSZKA a vezetésért támadott, de az akció végén Ana Gros a kapu mellé lőtt. Mivel a moszkvaiaknál is eggyel kevesebben támadtak, íg Solberg az üres kapuba lőhetett. (12-11)

Nyolc perccel az első félidő vége előtt Ambros Martin időt kért. (13-12) 

Öt perccel az első játékrész vége előtt Ryu Eun Hee hagyott ki egy hétméterest. Ez volt a Győr második kimaradt büntetője a mérkőzésen. (14-13)

25:18-nál Florentin Pera is időt kért. (14-13). 

Az utolsó percekben aztán elhúzott a Győr, előbb Oftedal, Ryu, majd Brattset talált be, így két perc alatt +4 lett a különbség. 

Az orosz csapat egy picit közelebb zárkózott, Heindahl találatával kettőre jöttek fel az első félidő végére.

A szünetben Győr-CSZKA Moszkva 17-15

Borítókép: Facebook.com/ Győri Audi ETO KC

Videók