Öt német játékos koronavírusos

A németek ellenfele Pozsonyban a lengyel válogatott lesz a csoportkör utolsó fordulójában.


Öt játékos koronavírustesztje hozott pozitív eredményt hétfőn a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő német válogatottnál.

A német szövetség bejelentése szerint Andreas Wolff, Kai Häfner, Luca Witzke, Timo Kastening és Lukas Mertens fertőződött meg, így Julius Kühnnel és Hendrik Wagnerrel együtt hét játékos nem állhat Alfred Gislason szövetségi kapitány rendelkezésére kedden. A németek ellenfele Pozsonyban a lengyel válogatott lesz a csoportkör utolsó fordulójában. A meccs tétje a D csoport első helyének megszerzése, ugyanis már mindkét együttes biztosította továbbjutását a középdöntőbe.

A megfertőződött kézilabdázókat elkülönítették, a szövetség pedig a Bundesliga-klubokkal és az európai szövetséggel egyeztet új játékosok becseréléséről. A kontinenstorna szabályai szerint akinek pozitív lesz a tesztje, legalább öt napig karanténban kell maradnia, és ezután is csak két negatív PCR-teszttel állhat újra edzésbe. Sérülés és koronavírusos megbetegedés miatt korábban már elveszítette hét játékosát Gislason kapitány.

Frissítés 2022. 01. 18. 15:25 

A német csapatban újabb két játékosnak lett pozitív a koronavírus-tesztje, a másik kapus Tim Klempkének, alamint a balszélsőnek, Marcel Schillernek. Alfred Gislasonnak összesen 14 bevethető játékosa maradt a ma este hatkor kezdődő Lengyelország elleni csoportdöntő előtt, miután csatlakozott, a rutinos kapus Johannes Bitter mellett Rune Dahmke, Paul Drux, Sebastian Firnhaber és Fabian Wiede is. 

Borítókép: DHB_Nationalteams/Twitter

Videók