"Megtalálunk" - levélben kapott fenyegetést a kézi-kapitány

Alfred Gislason Instagram-oldalán számolt be a példátlan esetről.


Súlyos fenyegetést kapott a német férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A 61 éves szakember közösségi oldalára feltöltött két képen mutatja meg a  "rajongójától" kapott névtelen levelet, amelyben az illető az alábbiakat írja. 

"Mindannyian németek vagyunk és német szövetségi kapitányt szeretnénk a nemzeti csapat élére. Az Ön viselkedése vérlázító, az idegeinkre megy. Amennyiben nem hajlandó önként felállni a kispadról, úgy megtaláljuk az otthonában". -  áll az izlandi szakembernek címzett levélben.  

Gislason megmutatta a levél borítékát is, amin látszik, hogy kézírással adták fel, így segíthet kézrekeríteni az elkövetőt. 


A szakember így kommentálta a fenyegetést: "Csaknem 30 éve élek Németországban nem történt még velem ilyesmi."

Az izlandi tréner egykori csapata, a német THW Kiel, valamint a Német Kézilabda-Szövetség is támogatásáról biztosította a rutinos edzőt. 

Alfred Gislason 2008 és 2019 között volt a zebrák edzője, akikkel két alkalommal nyert Bajnokok Ligáját (2010, 2012). 2019-ben vette át a német szövetségi kapitányi posztot, akikkel a tavalyi Európa-bajnokságon az ötödik helyet szerezte meg, míg az idei világbajnokságon a középdöntőbe jutott a csapattal.  

Március 12 és 14 között kivezette a német válogatottat a tokiói olimpiára. 

 

 

Borítókép:  Martin Rose/Getty Images

Videók