Nem utazik Norvégiába az Odense csapata

A beutazási korlátozások miatt a Vipers-Odense BL-nyolcaddöntő mindkét mérkőzését Dániában rendezik.


A norvég Vipers Kristiansand együttese elfogadta, hogy mindkét Bajnokok Ligája nyolcaddöntőt Dániában játssza le az Odense együttese ellen.

A szigorú beutazási korlátozások miatt az Odense játékosai nem hajlandók elutazni Norvégiába, a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntő odavágójának helyszínére ezért a norvég csapat belement abba, hogy a párharc első felvonását a dániai Ikastban rendezzék meg.

A tervek szerint a párharc első felvonását március 7-én Ikastban, míg a visszavágót egy héttel később Odensében bonyolítják le.

Az Odense edzője, Ulrik Kilkerly csalódottságának adott hangot a dán TV2-nek adott interjújában, miszerint kevesebb mint egy héttel az első mérkőzés előtt fogalma sem volt arról, hogy hol rendezik meg a mérkőzést, miután Norvégiában nem lehet sporteseményeket rendezni a koronavírus-járvány miatt. 

„Nehéz úgy megtervezni az edzéseket annak fényében, hogy nem tudjuk hol fogunk pályára lépni” – nyilatkozta a dán csapat vezetőedzője.

Az Odense - aki a Győrrel egy csoportban szerepelt - a negyedik helyet szerezte meg, a Bajnokok Ligája csoportkörében, míg a Vipers, - aki a másik zöld-fehér csapat, a Ferencváros ellen lépett pályára a csoportkörben - az ötödik lett. 

Borítókép: Facebook.com/ Odense handbold
Forrás: tv2.dk 

Videók