Megtörik az átok? Mire lehet képes a megerősödött Ferencváros?

Elek Gábor megerősödött csapata az orosz bajnok Rosztov-Don együttesét fogadja.


Fél év után újra női kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzést láthatnak a kézilabda szerelmesei. Az Európai Kézilabda Szövetség által átalakított rendszerben a nőknél az elmúlt évektől eltérően nem 4*4-es, hanem 2*8-as csoport lesz. 

Mindkét magyar csapat orosz ellenfél ellen kezdi meg a menetelését a május végén, Budapesten rendezendő Final Fourért. Míg a Győr Moszkvában, addig a Ferencváros a Rosztov Don ellen az Érd Arénában lép pályára. 

A Ferencváros az elmúlt években jelentősen átalakult kerettel, de megerősödve vág neki a legrangosabb európai kupasorozatnak. A fővárosi zöld-fehérekhez olyan játékosok érkeztek, mint a holland világbajnok jobbszélső, Angela Malestein, vagy a német-válogatott két átlövője, Emily Bölk, valamint Alicia Stolle. Utóbbi sérülést miatt kell nélkülöznie Elek Gábornak. 

Érdekesség, hogy éppen a Rosztov-Don együttesétől érkezett a szintén német válogatott Julia Behnke, aki a Fradiban éppen volt csapata ellen bizonyíthat.

Az érkezők mellett akadtak a zöld-fehérektől komoly távozók is, például Lukács Viktória vagy Hornyák Dóra.
 


Julia Behnke a Rosztov csapatából igazolt a Ferencvároshoz. 
Fotó: TF-Images/Getty Images

Az orosz bajnok Rosztov Don együttesétől a legnagyobb távozó éppen a Győrrel négy BL-t nyerő Ambros Martin. Utódja a svéd Per Johansson aki nem ülhet le ezen a mérkőzésen a kispadra.

A Fradihoz hasonlóan, a 2019-ben BL döntőbe jutó Rosztov is jelentős átalakuláson van túl. Ambros Martin mellett távozott a brazil Ana Paula Rodrigues és Lois Abbingh.

Azonban a csapatot erősíti a 2017-ben világbajnokságot, egy évvel később pedig Európa-bajnokságot nyerő Grace Zaadi. 


Grace Zaadi játéka meghatározhatja a Rosztov teljesítményét.
Fotó: Facebook.com/ Grace Zaadi

A Rosztov Don jelenlegi keretéből családi okok miatt hiányzik majd az Érdről igazolt Katarina Krpez. Maysa Pessoa pedig térdsérülés miatt nem segítheti együttesét.  

Az orosz együttes az elmúlt években mindig találkozott a Ferencvárossal, és egy döntetlen mellett hétszer győzött. A tavalyi idényben a középdöntőben találkoztak. Érden 35-31-re nyertek, míg Oroszországban 29-26-ra győzték le a Ferencvárost.

A csoportbeosztás:

A csoport:
Metz HB (francia), Rosztov-Don (orosz), Vipers Kristiansand (norvég), Esbjerg (dán), FTC-Rail Cargo Hungaria, CSM Bucuresti (román), SG BBM Bietigheim (német), Krim Mercator Ljubljana (szlovén)

B csoport:
SCM Ramnicu Valcea (román), Győri Audi ETO KC, Buducnost Podgorica (montenegrói), Borussia Dortmund (német), CSZKA Moszkva (orosz), Brest Bretagne (francia), Odense HB (dán), Podravka Koprivnica (horvát) 
 

A sport365 stábja a Ferencváros és a Rosztov Don mérkőzésén ott lesz a helyszínen.

Borítókép: Fradi.hu
 

Videók