Megint döntetlennel kezdett a Veszprém a BL-ben

Hat gólos előnyt szórakozott el a második félidőben a BL-győzelemre törő magyar csapat.


 
Ahogy azt korábban megírtuk, idén minden eddiginél nagyobb kerettel készül megnyerni története első Bajnokok Ligája-trófeáját a Telekom Veszprém kézilabdacsapata. Első mérkőzésén rögtön nehéz feladata volt a bakonyiaknak, ugyanis a sorozat másik nagy esélyeséhez, a Flensburg otthonába látogatott a Xavi Sabaté által dirigált együttes.
 
Az első félidőben hol egyik, hol másik csapat vezetett egy-két góllal, a Veszprém először a 20. minutumban tudott kettővel vezetni. A játékrész végére összeállt a Veszprém védekezése, ezen felül Mikler Roland heteseket is védett, így a félidőben három góllal vezettek az Építők. A Flensburgban Kentin Mahé parádézott, a végül kilenc találatig jutó francia az első játékrészben ötször is a kapuba talált.
 
A fordulás után a tavalyi döntős egyértelműen ellenfele fölé kerekedett, Mikler ziccereket hárított, elől pedig minden bejött, így a 40. percre már hattal vezettek Nagy Lászlóék. Azonban a Kielce elleni BL-döntőhöz hasonlóan megtorpant a Veszprém, és Thomas Mogensen visszahozta a mérkőzésbe az észak-német csapatot. Két perccel a vége előtt Aron Pálmarsson góljával 24-22-re vezetett a magyar együttes, ám a győzelmet végül nem sikerült megszerezni, ugyanis a veszprémiek balszélsője, Ugalde lerántotta Lasse Svant, aminek következtében emberhátrányba került a csapat, amit előbb Heinl, majd Glandorf büntetett meg egy üres kapus találattal.
 
A végeredmény 24-24 lett, így a 2015/16-os szezonhoz hasonlóan ezt a mostanit is döntetlennel kezdte a Veszprém.
 
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2016/17, 1. forduló
"A" csoport
Flensburg-Handewitt-Telekom Veszprém 24-24
Schaffhausen-Silkeborg 24-25 (12-10) Császár Gábor: 11 gól
 
vasárnap
Orlen Wisla Plock-Barcelona Lassa 18:00
THW Kiel-PSG 19:30
 
"B" csoport
Meshkov Brest-Vive Tauron Kielce 24-29
Celje PL-HC Zagreb 30-28
 
vasárnap
Kristianstad-Vardar 16:15
MOL-Pick Szeged-Rhein Neckar Löwen 17:00

Videók