Még mindig nincs győzelme a Grundfos Tatabányának

Hiába kezdett jól a hazai csapat, nem sikerült megtartania a vezetést.


A Grundfos Tatabánya 32-30-ra kikapott Császár Gábor és Bartók Donát csapatától, a svájci Kadetten Schaffhausentől a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének kilencedik fordulójában, kedden Győrben.

A magyar csapat keretéből két kapus, Bartucz László és a lengyel Piotr Wyszomirski, valamint a válogatott jobbátlövő Balogh Zsolt hiányzott.

Az már korábban eldőlt, hogy a Tatabánya nem juthat tovább a csoportból, a Kadetten viszont még versenyben volt a nyolcadöntőbe kerülésért. Mindez a játék képén egyáltalán nem látszott, mert a házigazdák kezdtek jobban. A 14. percig kizárólag korábbi vagy jelenlegi magyar válogatott játékosok szereztek gólt, a svájciaknál ugyanis csak Császár és Bartók talált be.

A Tatabánya egy 6-1-es sorozattal 9-4-re ellépett, a folytatásban is lendületesen, pontosan támadott és jól védekezett (13-7). A csereként pályára lépett spanyol kapus, Ignacio Biosca García védéseire alapozva felzárkózott a Schaffhausen, majd az első félidő hátralévő részében felváltva estek a gólok, így a magyar együttes 18-15-re vezetett a szünetben.

A második felvonás elején Michal Konecny védéseinek köszönhetően ismét elhúzott hat góllal a hazai csapat (23-17), ám ezután egy 9-2-es svájci sorozat következett. A szlovák játékvezetők szigorú ítéletei miatt egyre több időt kellett emberhátrányban töltenie a magyar csapatnak, ezt kihasználva a Kadetten megint felzárkózott.

Mivel mezőnyben is hibák tarkították a Tatabánya játékát, a meccs háromnegyedénél a remekül védekező vendégek egyenlítettek, majd a találkozó során először átvették a vezetést.

Az 56. percben még három találattal jobban álltak a vendégek, majd az utolsó percben az egyenlítésért támadott a Tatabánya, de nem járt sikerrel, így kilenc mérkőzés után sincs pontja a D csoportban. A mezőny legeredményesebb játékosa Császár Gábor volt tíz góllal, Bartók Donát, a nyáron Szegedre igazoló Sebastian Frimmel, illetve hazai résztől Győri Mátyás egyaránt hatszor talált be.

A Tatabánya egy hét múlva a szlovén Trimo Trebnje otthonában zárja az Európa-liga csoportkörét.
Eredmény, csoportkör, 9. forduló, D csoport:

Grundfos Tatabánya KC-Kadetten Schaffhausen (svájci) 30-32 (18-15)

Borítókép: Facebook.com/GrundfosTatabányaKézilabdaKlub

Videók