Magabiztosan győzött a Siófok az Európa-ligában

Zdravko Zovko csapata hét góllal győzött a román Braila együttese ellen hazai pályán.


A Siófok KC biztosította negyeddöntőbe jutását a női kézilabda Európa-ligában, miután házigazdaként 31-24-re legyőzte a román Dunarea Braila csapatát a csoportkör negyedik fordulójában, vasárnap.


Eredmény, csoportkör, D csoport, 4. forduló:

Siófok KC-Dunarea Braila (román) 31-24 (17-14)
 

A hazaiak keretéből Andrea Kobetic és Camille Aoustin hiányzott sérülés miatt.

A Siófok a nyolcadik percben vezetett először, de eleinte Gnonsiane Niombla góljai ellenére sem sikerült ellépnie a románoktól. Szikora Melinda védéseire alapozva csakhamar három találat volt a különbség, ám az ellenfél a két héttel ezelőtti mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is kitartóan küzdött.


Zdravko Zovko vezetőedző 12-11-nél időt kért, majd csapata kisvártatva három támadásra elveszítette az egymással összeütköző Tomori Zsuzsannát és Tóth Gabriellát, Szikora pedig cserét kért.

Ezeken a nehézségeken hamar túllendült a Siófok, amely két góllal zárta az első félidőt, így a szünetben 17-14-re vezetett.

A Dunarea Braila sorozatban háromszor volt eredményes a második felvonás elején, ám erre a házigazdák is három góllal válaszoltak, miután nyitott védekezésre váltottak, és ezzel egyre több hibára kényszerítették ellenfelüket. A Siófok egy újabb, hatos gólsorozattal eldöntötte a meccset (27-19), és újabb sikerével a további eredményektől függetlenül biztosította negyeddöntőbe jutását.

 

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak horvát beállója, Katarina Jezic volt, aki kilenc lövésből nyolc gólt lőtt.

A három győzelemmel és egy döntetlennel álló Siófok jövő pénteken az orosz Kubany Krasznodar vendége lesz az El csoportkörében, az egy sikerrel és három vereséggel rendelkező Váci NKSE pedig vasárnap a francia Paris 92 otthonába látogat.

Borítókép: Facebook.com/ Siófok KC

Videók