Komoly tervek Dunaszerdahelyen? Válogatott játékosok érkeznek a felvidékre

Oguntoye Viktória mellett Bízik Réka is a csapat tagja lesz.


Komoly erősítéseket tervez a Dunaszerdahely női kézilabda-csapata. Nemcsak új edzővel, hanem a magyar bajnokságban már tapasztalatot szerzett játékosokkal erősítenek.

Társoldalunk a Felvideksport.hu írását változtatás nélkül közöljük.

Az újonc dunaszerdahelyiek történetük során először szerepeltek az idő előtt lezárt idényben a közös cseh-szlovák MOL Ligában.


A sárga-kékek szépen helytálltak és több meglepetést is okoztak, legyőzték többek között a szlovák bajnok Nagymihály csapatát. Végül a 10. helyen zárták a szezont, a szlovákiai csapatok közt pedig a 3. helyet foglalták el.A DAC-nál viszont már előre tekintenek és a csapat megerősítésén dolgoznak. A klubelnök, Horváth Zoltán a szlovák sportnapilapnak elmondta, hogy náluk folytatja pályafutását a szlovák válogatott párkányi kapusa, Oguntoye Viktória.
A Debrecenből szerződése lejárta után távozó kézilabdázó két évre írt alá, de szerződése további opciót is tartalmaz.
"Egy jövőbeni együttműködés lehetőségét is felvázoltuk neki. Pályafutása befejezése után kapusedzőként folytathatná nálunk" – nyilatkozta a klubelnök.

Szintén érkezik Bízik Réka, aki az elmúlt idényben még Érden játszott, ráadásul az EHF-Kupában is szerepelt. A 2019-ben a csapathoz érkező Bízik Boglárka testvére egy éves szerződést kötött, amely szintén tartalmaz opciót. A naszvadi balszélső szintén tagja a szlovák válogatottnak. Ezen hírek tudatában nem lehetett véletlen, hogy mindketten ott voltak márciusban a szerdahelyiek Poruba elleni bajnokiján.

A cikk folytatását elolvashatja a felvideksport.hu oldalon.


Forrás: Felvideksport/Elek Zoltán
Borítókép: Facebook.com/ DVSC kézilabda

Videók