Kiütötte a vb-döntőst az olimpiai bajnok orosz válogatott

Elkezdődött a női kézilabda Európa-bajnokság.


Az olimpiai bajnok orosz, valamint a német válogatott sikerével kezdődött Dániában a női kézilabda Európa-bajnokság csoportköre csütörtökön.

A herningi B csoportban szinte végig a világbajnoki ezüstérmes spanyolok vezettek az első félidőben, ám az oroszok előbb egy hármas, majd egy ötös gólsorozattal fordítottak, és a szünetben már 13-11 volt az állás a javukra. A második felvonásban ellenállhatatlanul támadott és rendkívül hatékonyan védekezett az orosz együttes, amely a vártnál is simábban győzött (31-22).

A koldingi D csoportban a németek remekül kezdtek, 7-1-re vezettek, ám a románok egy 4-0-s sorozattal felzárkóztak, és a szünetben három találat volt a különbség. A második félidő elején egyenlített Románia, majd a német válogatott egy 5-1-es szériát produkált, és visszaszerzett előnyét megtartotta a meccs végéig (22-19).

A Ferencváros német balátlövője, Emily Bölk kilenc lövésből négy gólt szerzett.

A magyar válogatott a koldingi C csoportban pénteken 18.15-től Horvátországgal játszik.

A csoportok első három helyezettje jut tovább a középdöntőbe. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:
B csoport (Herning):
Oroszország-Spanyolország 31-22 (13-11)
később:
Svédország-Csehország 20.30
D csoport (Kolding):
Németország-Románia 22-19 (13-10)
később:
Norvégia-Lengyelország 20.30

Borítókép: Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images
 

Videók