Kiütéssel küldte haza orosz ellenfelét a Fradi

Kovacsics Anikó parádézott, nem adott esélyt az FTC az Asztrahanocskának a BL-ben.


 
Sima győzelemmel tette még értékesebbé múlt hét pénteki Vardar elleni pontszerzését az FTC-Rail Cargo Hungária csapata a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Elek Gábor együttese Dabason fogadta az orosz bajnok Asztrahanocskát. A nyáron jelentősen meggyengülő Volga-partiak egyetlen igazi sztárja a háromszoros világbajnok Liudmila Posztnova, mellette számos bizonyítási vágytól fűtött fiatal alkotta az ellenfelet.
 
Már az első percekben megmutatkozott a két csapat közti különbség, az első tíz perc után 6-2-re elhúzott a Fradi, majd a remekül működő Pena-Snelder irányító-beálló játékkapcsolatnak köszönhetően a félidőre 15-10-es hazai vezetéssel vonulhattak a felek. Az oroszokat egyedül a rutinos Posztnova tartotta ekkor – úgy ahogy – látótávolságon belül.
 
A második játékrész Kovacsics Anikó és Karina Sabirova gólpárbajáról szólt, a két játékos csatáját 8-7-re a fiatal orosz nyerte, ám maga a mérkőzés inkább Kovacsicsnak marad kellemes emlék. Öt perccel a vége előtt a Fradi jobbszélsője, Lukács Viktória gólja után már tízzel ment, a végén egy időntúli hetes miatt nem lett meg a kétszámjegyű különbség, az FTC 32-23-ra győzött, amivel tartja a lépést a pénteken a Lipcsét 41-24-gyel hazaküldő Vardarral.
 
Női kézilabda Bajnokok Ligája, 2. forduló
„B” csoport
FTC-Rail Cargo Hungária-Asztrahanocska 32-23 (15-10)
OBO Aréna Dabas, 2000 néző
Gólszerzők: Pena 8, Kovacsics 7, Snelder 6, Lukács 4, Faluvégi D., Hornyák D. 2-2, Monori, Schatzl, Szucsánszki 1-1, ill. Sabirova 8, Posztnova 6, Kozhokar 3, Sisenova 2, Chigirinova, Ignatovich, Levsha, Vydrina 1-1
 
A kép forrása: FTC kézilabda, Facebook

Videók