Kilencgólos Fradi előny

Kilencgólos előnyt szerzett az FTC-Rail Cargo Hungaria a vendég Blomberg-Lippével szemben a női kézilabda KEK negyeddöntőjének első meccsén.


Gyakorlatilag csak 2-2-ig volt szoros az állás, utána a Ferencváros - elsősorban Tomori Zsuzsa átlövései, Szucsánszky Zita büntetői és Kovacsicz Mónika szélsőgóljai révén - fokozatosan elhúzott a többnyire rohanós játékkal próbálkozó németektől. Az első félidő második felében már állandósult a hét-nyolcgólos különbség, a szünetre 18-11-es hazai előnynél vonultak el a csapatok. A második játékrészben sem tudtak sokáig közelebb zárkózni a vendégek, a 40. percben 25-17-et mutatott az eredményjelző a ferencvárosiak javára. Ezután viszont jött egy ötperces hazai gólszünet, így 25-20-ra följött a Blomberg. A Fradi azonban újabb energiákat mozgósított, és elsősorban a 11 gólig jutó Szucsánszky vezérletével elhúzott 33-22-re. A végén a gólkülönbség tíz alá csökkent, de a látottak alapján a kilenctalálatnyi előnynek is elegendőnek kell lennie a kinti összecsapáson.

Női KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Blomberg-Lippe (német) 34-25 (18-11)

A visszavágót jövő vasárnap rendezik Blombergben. A párharc győztese a lengyel MKS Lublin és a dán Midtjylland csatájának továbbjutójával találkozik majd az elődöntőben.

Videók