Kielce ellen kezd a Veszprém, -FRISS reakciók

Sorsoltak a kézilabda Final Four-ban


A lengyel Vive Kielce csapatával játszik a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a júniusi, kölni négyes döntő első napján.
 
A keddi, kölni sorsolás eredményeként a másik párban a macedón Vardar Szkopje a spanyol Barcelonával csap össze.
A magyar együttes nyolcadik alkalommal szerepelhet a legjobb négy között a BL-ben, a szezonzáró kölni tornán pedig ötödször vehet részt. Legjobb eredménye három ezüstérem (2002, 2015, 2016).
A két elődöntőre június 1-jén, szombaton kerül sor 15.15-től, illetve 18 órától, de a pontos menetrend csak a televíziós partnerekkel történő egyeztetés után dől el. A bronzmérkőzést és a döntőt június 2-án, vasárnap rendezik, ugyanezekkel a kezdési időpontokkal.
 
 
A veszprémiek válogatott irányítója úgy vélekedett, mind a négy csapatnak azonos esélye van a négyes döntő megnyerésére.
"Voltunk már negyedikek, harmadikok és másodikok is, most megpróbáljuk elcsípni az első helyet" - tette hozzá.
 Lékai hangsúlyozta, hogy a Kielce több játékosa sérüléssel bajlódott az idény eddigi részében, de ha mindenki egészséges, akkor továbbra is nagyon jó csapatot alkotnak, egy nagyon jó edzővel.
 "Elkerültük azt a csapatot, amellyel nem szerettünk volna összekerülni. Már beszéltem is David Barrufettel, a Barcelona vezetőségének egyik tagjával, és mondta, hogy ők is el akartak kerülni minket. Azt gondolom, hogy ez egy jó sorsolás számunkra" - mondta a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Csík Zoltán.
 Hozzátette, hogy a játékosok, a klub és a szurkolók sosem fogják elfelejteni a három évvel ezelőtti döntőt, de idén egy Kielce elleni sikeres elődöntővel némileg feledtetni lehetne az akkori kudarcot.
 "Idén nagyon jó esélyünk van a döntőbe jutásra" - fogalmazott Csík Zoltán.
 

Videók