Kézilabda: még nincs vége a lipcsei Fradi-botránynak

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) arról tájékoztatta a Ferencváros női kézilabdacsapatát, hogy első fokon tárgyalja az óvását, amelyet kedden formai okokra hivatkozva utasított el.


A zöld-fehérek csütörtöki közlése alapján a döntés elleni fellebbezésükre az EHF jelezte, mégis szabályos volt az óvásuk, így a szervezet elrendelte az ügy elsőfokú tárgyalását.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria azért nyújtott be óvást, mert a Lipcse elleni vasárnapi BL-selejtezőben megítélésük szerint a hazai környezetben szereplő német együttes időn túl dobta azt a gólt, amellyel kicsikarta a számára végül győzelmet hozó büntetőpárbajt.

A klub keddi sajtótájékoztatóján Jeney Zsolt Ákos szakosztályvezető azt mondta, az EHF helyszíni ellenőre, Jiri Konecni írásba adta, hogy az EHF nevében befogadta az óvási szándékot és az 1000 eurós óvási díjat. Ugyancsak írásban jelezte: az FTC-nek elegendő hétfőn 17 óráig beadnia az óvási anyagot, amelyet végül délig e-mailen és faxon is eljuttattak az EHF-hez. Az európai szövetség ezzel szemben azért utasította el az óvást, mert a mérkőzés végét követő egy órán belül nem érkezett be az óvási anyag. Jeney akkor azt is közölte, fellebbeznek az óvás elutasítása ellen. A szakosztályvezető az EHF-től szóban azt a tájékoztatást kapta, hogy várhatóan egy héten belül születik döntés.

Amennyiben az EHF elutasítja az óvást, akkor az FTC a KEK-ben folytatja majd, a harmadik fordulóban, azaz a 16 közé jutásért a szerb Jagodina lesz az ellenfele novemberben. Ha mégis a zöld-fehéreknek adnak igazat, abban az esetben a BL 16-os főtábláján a szlovén Krim Ljubljana, az orosz Dinamo Szinara és az osztrák Hypo NÖ vár az Elek-csapatra októbertől.

Videók