Kézilabda: Már szombaton megnyugodhatnak a győri drukkerek - a hétvége menetrendje

A férfi válogatott hétvégi elfoglaltsága mellett nagyüzem lesz a női kézilabdások európai kupáiban. A Bajnokok Ligájában a Győr már szombaton biztosíthatja helyét a nyolcas középdöntőben.


Görbicz Anitáék múlt héten erődemonstrációt tartva kiütéses, 33-24-es győzelmet arattak Metzben, így oda-vissza jobbak, mint a francia gárda, ugyanakkor a dán Randers még ott tornyosul előttük. Az északi együttes október 2-án 29-23-ra verte az ETO-t, és részben ennek köszönhetően pillanatnyilag vezeti a csoportot. Amennyiben a Győr szombaton, hazai pályán "visszafizeti a kölcsönt", valamint Németh András, Temes Bernadett és Rédei-Soós Viktória osztrák csapata, a Hypo NÖ nyer a vendég Metz ellen, akkor a magyar bajnok középdöntős. Ha valamelyik feltétel nem teljesül, akkor még a Hypo elleni hátralévő két meccsen - az első november 9-én szerdán, a másik pedig négy nappal később lesz - lehet javítani.

A Győrben a sérült Vérten Orsolya nem játszhat, míg az enyhe agyrázkódással kezelt Pálinger Katalin már játékra jelentkezik. A KEK-ben a címvédő Ferencvárosnak nem okozhat gondot a holland Westfriesland kiejtése, és már a szombati első meccsen, idegenben győzhet Elek Gábor alakulata. Papíron a DVSC és az Alcoa is esélyesebb a Patrasznál, illetve az Üsküdarnál, azonban egyik magyar csapat sincs jó formában. Ugyanakkor az mindenképpen a Debrecen malmára hajthatja a vizet, hogy görög riválisa feladta a pályaválasztói jogot, így szombaton és vasárnap is a hajdúsági megyeszékhelyen lesz az összecsapás.

A női EHF Kupában a Békéscsaba pénteken és szombaton fogadja a veszélyes Vardar Szkopjét. A viharsarki csapat az edzőváltás után - immár Kovács Péterrel - értékes bajnoki győzelmet is aratott, például az Alcoa ellen. Közben a férfi válogatott szerbiai tornán szerepel csütörtöktől vasárnapig - a viadalon nem csak a résztvevő együttesek (a magyar, a szerb, a horvát és a cseh), hanem a januári Eb helyszínei közül három (Nis, Belgrád és Versec) is vizsgázik.

A Sport365.hu szombaton 16.30-tól ÉLŐBEN közvetíti a Győri Audi ETO-Randers találkozót!

A magyar női csapatok hétvégi programja:

szombat:
Női BL, C csoport, 5. forduló:
Győri Audi ETO KC-Randers (dán) 16:30 ó
Hypo NÖ (osztrák)-Metz (francia) 20:20 ó
Az állás: 1. Randers 6 pont/4 mérkőzés, 2. Győr 4/3 (84-76), 3. Metz 4/4 (104-108), 4. Hypo NÖ 0/3
A csoportból az első két helyezett jut a nyolcas középdöntőbe, a harmadik átkerül a KEK negyeddöntőjébe.

Női KEK, a nyolcaddöntőbe jutásért, 1. mérkőzés:
Patrasz (görög) - DVSC-Fórum, helyszín: Debrecen 18 ó
Westfriesland (holland) - FTC-Rail Cargo Hungaria, helyszín: Wognum 18 ó
Alcoa FKC - Üsküdar (török) 20 ó

Női EHF Kupa, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó:
Budapest Bank-Békéscsaba - Vardar Szkopje (macedón) 17 ó

vasárnap:
Női KEK, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó:
DVSC-Fórum - Patrasz (görög) 16 ó

 

 

Videók