Kézi BL: "a Veszprémmel és a Szkopjével nem lehet felvenni a versenyt"

Nem tudja, mire számíthat csapatától a Bajnokok Ligájában az MKB-MVM Veszprémmel egy csoportban szereplő Rhein-Neckar Löwen edzője, Nikolaj Jakobsen.


A dán szakvezető az európai szövetség honlapjának elmondta: a Bundesligában a legjobb négy közé szeretnének jutni, ugyanakkor a BL-ben nagyon erős csoportba sorolták őket. Utóbbival kapcsolatban kiemelte: a Veszprém és a Vardar Szkopje költségvetésével nem tudnak versenyezni, a Montpellier úgy is alig kapott ki otthon a komoly játékerőt képviselő PSG-től, hogy néhány játékosát elveszítette, a Csehovszki Medvegyi és a Celje pedig nagyon szép hagyományokkal rendelkezik.

Jakobsen hozzátette: akkor van reális esély a negyeddöntőbe jutni, ha a csoportban az első vagy a második helyet sikerül elérni, mert a harmadikra és a negyedikre már a nyolcaddöntőben komoly csata vár.

A veszprémi érdekeltségű csoport BL-küzdelmei szeptember 27-én kezdődnek. A magyar bajnok október 4-én fogadja a Rhein-Neckar Löwent, amelynek majd december elején lesz vendége.

Videók