Kemény mérkőzésre számíthat mindenki a horvátok ellen

A spanyol válogatott elégedett lehet a teljesítményével.


A címvédő spanyol válogatott sorozatban ötödik alkalommal jutott elődöntőbe a férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

A spanyolok a középdöntő harmadik fordulójában 37-28-ra nyertek Fehéroroszország ellen hétfő este Bécsben. A címvédőnek ez volt a hatodik meccse és a hatodik győzelme a tornán, ezzel matematikailag is biztossá tette a négy közé jutását. Szerdán az ugyancsak százszázalékos Horvátország elleni rangadó tétje csupán a csoportgyőzelem lesz.

"Nagyon örülök, és természetesen elégedett vagyok az elődöntőbe jutással, illetve csapatom eddigi produkciójával" - nyilatkozta Jordi Ribera szövetségi kapitány. Hozzátette, kemény meccsre számít a horvátok ellen, mivel az utolsó fordulóban is nyerni akarnak. A spanyol-horvát találkozót szerdán 16 órától rendezik, ezért egyik csapat sem taktikázhat, tehát nem választhat magának elődöntős ellenfelet a másik csoportból.

A spanyolok sorozatban ötödször jutottak az elődöntőbe Európa-bajnokságon, és az elmúlt nyolc évben egyre javultak az eredményeik: 2012-ben a negyedikek lettek, majd 2014-ben bronz-, két évvel később ezüst-, legutóbb pedig aranyérmet nyertek.

Julen Aguinagalde, a lengyel Vive Kielce beállója úgy vélekedett, ők és a horvátok is a győzelemért lépnek majd pályára az utolsó körben, ezért a középdöntő egyik legjobb mérkőzésére számít.

Gedeon Guardiola, a német Rhein-Neckar Löwen beállója elmondta, az elődöntőbe jutással teljesítették a torna előtt megfogalmazott elvárásokat, de mindenképpen szeretnének érmet nyerni.

Borítókép: Luka Stanzl/Pixsell/MB Media/Getty Images

Videók