"Harcias mérkőzésre számítok, alig várom, hogy játszhassak"

A világbajnok holland jobbszélső, Angela Malestein szerint a németek egy pillanatig sem fogják feladni.


A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a magyar bajnok Ferencváros hazai pályán fogadja a német bajnok Borussia Dortmund együttesét. Elek Gábor csapata az idei szezonban még veretlen hazai pályán a bajnokságban és Bajnokok Ligájában egyaránt.

A Ferencváros a legutóbbi fordulóban legyőzte a Podravka együttesét idegenben, míg André Fuhr együttese hazai pályán kikapott a már kiesett Buducnoszt csapatától.

A Dortmund a mezőny egyik meglepetéscsapataként kezdte az idényt, hiszen az ősszel döntetlent játszottak a Ferencvárossal, majd hazai pályán legyőzték a Brest Bretagne együttesét is.

A szezon későbbi szakaszában visszaestek, vereséget hazai pályán a Rosztovtól, és a Bukeresttől is, így mindössze a hatodik helyen végeztek a csoportban, a mai eredménytől függetlenül.

A sárga-feketék játékában meghatározó szerepet tölt be az irányító Alina Grijseels, aki már 70 gólnál az idei BL szezonban. A 25 éves irányítón kívül még a korábbi ferencvárosi jobbátlövő, Laura van der Hejden, és a balátlövő Mia Zschocke áll a legelőkelőbb helyen a házi góllövőlistán. 

 


Alina Grijseels játéka meghatározhatja a Dortmund teljesítményét.
Fotó: Twitter.com/ BVB Handball Damen

A német csapatban azonban több játékos is hiányzik, a legmeghatározóbb ezek közül, a jobbszélső Amelie Berger.

A Ferencváros a remek őszének köszönhetően még harcban áll a BL csoportkör második helyéért, ami automatikus negyeddöntőt érne Elek Gábor tanítványainak. Ehhez a győzelem mellett azonban még szükség lenne arra, hogy az eddig hazai pályán 100%-os Brest Bretagne hazai pályán legyőzze a Rosztov Don együttesét.

„A mérkőzésre ugyanúgy készülünk, ahogy mindig is szoktunk. Természetesen érzem, hogy nagy a nyomás rajtunk, de ez ellen egy dolgot tehetünk, le kell győzni a Dortmundot. Alig várom, hogy játszhassak. Harcias mérkőzésre számítok, mert a németek soha nem adják fel.” – nyilatkozta a Fradi Médiának a világbajnok holland jobbszélső Angela Malestein.

A találkozót ma délután négy órakor rendezik meg az Érd Arénában, amelyen a Sport365.hu stábja is ott lesz. 

Borítókép:  Facebook.com/ FTC Kézilabda 

Videók