"Ha hátrafelé tekintünk, akkor szerintem mi vagyunk a kedvezőtlenebb helyzetben" - Elek Gábor

A Ferencváros vezetőedzője két kulcsemberére nem számíthat a norvég Vipers ellen.


Elek Gábor vezetőedző szerint a Ferencváros női kézilabdacsapata kedvezőtlenebb helyzetben van, mint következő ellenfele, a norvég Vipers Kristiansand, amellyel szombaton és hétfőn is megmérkőzik a Népligetben a Bajnokok Ligája csoportkörében.

"Ha hátrafelé tekintünk, akkor szerintem mi vagyunk kedvezőtlenebb helyzetben, mert a Vipers a bajnoki meccseken kívül nem nagyon játszott, mi pedig elég komoly sorozatban vagyunk. Biztosan frissebbek lesznek, a norvégok fizikális állapota ráadásul mindig nagyon jó" - nyilatkozta a szakember pénteken az M1 aktuális csatornán.

A Vipers a koronavírus-járvány miatt Norvégiában érvényben lévő korlátozások következtében nem játszhatja otthon a hazai BL-mérkőzéseit, ezért lép pályára két nap alatt kétszer Budapesten. Szombaton 16 órától a 13. fordulóban esedékes meccsre kerül sor, hétfőn 17.30-tól pedig a második körből elhalasztott találkozót pótolják a csapatok.

A Ferencváros idén már négy BL-meccset és öt bajnokit - közte szerdán a Győr ellen 33-27-re elveszített rangadót - játszott, a Vipers viszont csak három BL-mérkőzésen és egy bajnokin lépett pályára.

Elek Gábor emlékeztetett, hogy csapata a legutóbbi két magas szintű mérkőzésén - a Győr és a francia Metz ellen - elrontotta a végjátékot.

"Semmivel nem lesz kisebb feladat a Vipers elleni, sőt azt gondolom, nagyobb, úgyhogy mindenképpen jobban kell játszanunk. Csak az első mérkőzésre összpontosítunk, és annak a tapasztalatait megpróbáljuk majd nagyon gyorsan leszűrni" - nyilatkozta Elek, aki hozzátette, ugyanazzal a kerettel lépnek pályára, mint Győrben, vagyis Bíró Blanka és Csiszár-Szekeres Klára játékára a norvégok ellen sem számíthat.


Bíró Blanka védéseire nem számíthatnak a zöld-fehérek. 
Fotó: Facebook.com/ Ferencvárosi Torna Club


A Vipers szerdán egy góllal nyert Metzben, az FTC elleni duplázás után Érden megmérkőzik az orosz Rosztov-Donnal, majd a szlovén Krim Mercator Ljubljana vendége lesz, és a jövő vasárnapi határidőig további három csoportmeccset kellene lejátszania.

Elek Gábor szerint egyértelmű, hogy amennyiben a norvégok előretekintenek, akkor be kell osztaniuk az energiájukat a Ferencváros elleni meccseken.

Katrine Lunde, a Győr korábbi, a Vipers Kristiansand jelenlegi kapusa - szintén az M1-nek nyilatkozva - úgy fogalmazott, az FTC gyors kézilabdát játszik, remek átlövői vannak, és a szélekről is veszélyes, ezért szoros mérkőzésekre számít.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékos hozzátette, nagyon nehéz dolguk van, hiszen a sok utazás és a sok mérkőzés miatt sok időt kell távol tölteniük az otthonuktól, de csak így tudják lejátszani a mérkőzéseiket. Leszögezte, a körülmények ellenére igyekeznek minden meccsen a tudásuk legjavát nyújtani. Reményei szerint további sérülések nem nehezítik meg még jobban a dolgukat, hiszen szerdán a jobbátlövő Silje Waade súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett.

Borítókép: Facebook.com/ Ferencvárosi Torna Club

Videók