Ez már szebb volt! Magabiztosan nyert a Veszprém az ukrán bajnok ellen

Gasper Marguc remeklésének köszönhetően magabiztosan győztek a bakonyiak.


A Telekom Veszprém házigazdaként 36-29-re legyőzte az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, csütörtökön.

A két csapat múlt szerdai mérkőzését meglepetésre a Motor nyerte 29-27-re.

Eredmény, csoportkör, 8. forduló B csoport:
Telekom Veszprém-Motor Zaporizzsja (ukrán) 36-29 (18-13)
-------------------------------------------------------
lövések/gólok: 50/36, illetve 53/29
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 3/2
kiállítások: 6, illetve 10 perc

A hazaiak keretéből egyedül Dejan Manaszkov, a vendégektől Ivan Maroz, Olekszandr Tilte és Jonas Truchanovicius hiányzott.

Meglepetésre nem volt telt ház a Veszprém Arénában, és akik ott voltak a lelátón, a hagyományokkal ellentétben ők sem kiabálták a hazai játékosok nevét a bemutatásnál. Így fejezték ki nemtetszésüket, amiért kedvenc csapatuk a közelmúltban Bukarestben és Zaporizzsjában is kikapott, odahaza pedig döntetlent játszott a nagy rivális Pick Szegeddel.

A Motor eleinte nemcsak elnyújtott, hosszú támadásokat vezetett - mint a múlt héten -, hanem gyors akciók végén is eredményes volt. Sokáig szoros volt az állás, felváltva vezettek a csapatok, majd Momir Ilic vezetőedző időkérését követően Rodrigo Corrales védéseire alapozva a Veszprém lendületbe került, és tíz perc alatt egy 8-0-s sorozattal elhúzott ellenfelétől.

A szünetben öt találattal vezettek a házigazdák, de a második félidő elején nem tudták növelni előnyüket: elsősorban védekezésben voltak problémáik, amit ellenfelük nem mindig tudott kihasználni, így számottevően nem változott a különbség. A veszprémi szélsők hatékonyan lőttek, ezt kihasználva egyre többször kaptak labdát, és vezérletükkel ismét produkált egy remek, 7-2-es szériát csapatuk, amely ekkor már 34-25-re vezetett, és végül magabiztosan győzött.

A hazaiaknál Gasper Marguc kilenc, Rasmus Lauge Schmidt öt gólig jutott, a vendégeknél Vjacseszlau Bohan nyolc alkalommal talált be. Corrales 12 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, a Veszprémnek két vereség mellett ez volt a kilencedik győzelme.

Az öt sikerrel és három vereséggel álló Veszprém egy hét múlva a román Dinamo Bucuresti csapatát fogadja a BL csoportkörében.

Később:

A csoport:

Vardar Szkopje (északmacedón)-Pick Szeged 20.45

Borítókép: Facebook.com/ Veszprém Handball Team 

Videók