"Ez egy előrehozott döntő lesz" - Sander Sagosen

A norvég átlövő szerint amennyiben csapata a saját játékát játssza, ott lehetnek a kölni Final Fourban.


A THW Kiel férfi kézilabda csapatának norvég sztárja, Sander Sagosen 3 éven keresztül próbálta megnyerni a Bajnokok Ligáját a PSG együttesével, de ez egyszer sem jött neki össze.

A 2020/21-es idényben az átlövő a német THW Kiel együtteséhez igazolt, és elsőre sikerült neki megnyernie a legrangosabb Európai kupát.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a címvédő THW Kiel és a PSG egymás ellen lép pályára. A párharc első felvonásán a német csapat hazai pályán két góllal legyőzte a franciákat. Erről a találkozóról sérülés miatt hiányzott Sander Sagosen, ráadásul a találkozón súlyos sérülést szenvedett a kieliek jobbátlövője, Patrick Wienczek.

„ Ez egy előrehozott döntő. Amennyiben a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor elég lehet a kétgólos előny” – nyilatkozta a Kieler Nachrichtennek.

A THW Kiel együttese lehet az első olyan csapat, amelyik képes arra, hogy címvédőként ott legyen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjén.

„Természetesen történelmet szeretnénk írni, a lehető legtöbb trófeát szeretnénk begyűjteni idén is.” – tette hozzá a norvég átlövő.

A címvédő Kiel és a Paris Saint Germain összecsapását az Európai Kézilabda Szövetség a „hét mérkőzésének” választotta.

A találkozó szerdán 18 óra 45-kor kezdődik.

Borítókép: Facebook.com/ THW Kiel
Forrás: Kieler Nachrichten

Videók