Ez csúnya volt! Súlyos vereséget szenvedett a Tatabánya

Tizenhárom góllal kapott ki Észak-Macedóniában Dragan Djukics együttese.


A Tatabánya 33-20-ra kikapott kedden az északmacedón Eurofarm Peliszter otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, Bitolában.


Eredmény, csoportkör, 4. forduló, D csoport:
Eurofarm Peliszter (északmacedón)-Grundfos Tatabánya KC 33-20 (17-9)

lövések/gólok: 42/33, illetve 34/20
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 1/1
kiállítások: 6, illetve 12 perc

A november elején kinevezett Dragan Djukic vezetőedző irányításával eddig mindhárom mérkőzését megnyerte a Tatabánya, amely egy héttel ezelőtt megszakította 13 vereségből és 15 nyeretlen találkozóból álló rossz sorozatát a második számú európai kupában. Keretéből kedden Bálint Bence, Bodnár Ádám és Hornyák Péter hiányzott.

Az első tíz percben szoros volt az állás, majd a kettős emberelőnybe került hazaiak három góllal elléptek, mire Djukic időt kért, de ez, majd a kapuscsere sem vezetett eredményre. Az Eurofarm magyar válogatott kapusa, Székely Márton egyre jobban védett volt csapata ellen, amelynek gyengén működött a védekezése. A házigazdák előbb a kubai Reinier Taboada Dranquet, majd a horvát Mateo Maras góljaival növelték előnyüket, ezért Djukic a 24. percben már másodszor kért időt (14-7). A hajrában sem volt olyan játékelem, melyben a magyar bajnoki bronzérmes jól teljesített volna, így az északmacedónok a szünetben 17-9-re vezettek.

A második felvonásban sem változott a játék képe, az enerváltnak tűnő Tatabányának szinte semmi nem sikerült, a házigazdák viszont a cserejátékosaikkal is könnyedén szerezték góljaikat (24-10). A 43. perctől már felváltva estek a gólok, de a magyar csapat a meglepően súlyos vereséget nem tudta elkerülni.

A hazaiaknál Mateo Maras, a vendégeknél Hornyák Bence jutott el hat gólig. Székely Márton nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két együttes ötödször találkozott egymással tétmérkőzésen, két magyar siker mellett az Eurofarm harmadszor győzött.

Az egy győzelemmel és három vereséggel álló Tatabánya egy hét múlva a francia USAM Nimes Gard otthonában folytatja szereplését az Európa-liga csoportkörében.

Borítókép: Facebook.com/ Grundfos Tatabánya 

Videók