Elmarad a Kiel meccse a Bajnokok Ligája csoportkörében

Több játékos és stábtag is karanténban van.


Elmarad a szerdára tervezett THW Kiel-Aalborg HB mérkőzés a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

A német együttes kedden jelentette be, hogy a csapat hétfői edzésén az egyik játékos rosszullétre panaszkodott és köhögött, majd pozitív koronavírustesztet produkált, miként még egy tünetmentes társa is. Rajtuk kívül többen hiányoznak a keretből, valamint a szakmai stábból, akik otthonukban vannak elszigetelve.

Ennélfogva közölték, hogy az európai szövetséggel (EHF) egyeztetve lemondták a soron következő hazai BL-mérkőzésüket.

A BL-csoportjában nyolc meccsen hét pontot gyűjtött, legutóbbi négy találkozóján nyeretlen THW Kiel múlt szerdán a Telekom Veszprém vendégeként kapott ki 41-33-ra, majd szombaton házigazdaként a Ludwigshafent győzte le a bajnokságban 29-19-re. Utóbbi mérkőzéssel kapcsolatban kiemelték, az összecsapás előtti tesztelés minden játékos esetében negatív eredményt hozott.

Az elhalasztott hétközi BL-meccs miatt a Kiel következő fellépése a TuSEM Essen elleni bajnoki találkozó lehet vasárnap.

A Kiel december 28-án ismét megmérkőzik a Veszprémmel az előző BL-idény májusról elhalasztott négyes döntőjének első játéknapján, Kölnben.

A mostani szezon csoportkörének tizedik fordulójában a Kielce-FC Porto és a Vardar Szkopje - Paris Saint-Germain meccseket sem tudják lejátszani ezen a héten.


Az október 1-ről elhalasztott MOL-Pick Szeged - Vardar Szkopje találkozót december 22-én 20.45-től pótolják. 

Borítólép: Alex Caparros/Getty Images

Videók