Eldőlt a kérdés! Megrendezik a női kézilabda Európa-bajnokságot

Az egészségügyi hatóságok zöld utat adtak a kontinenstornának.


A dán kormány kultúrális minisztere, Joy Mogensen bejelentette, hogy az egészségügyi hatóságok zöld utat adtak a női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésének, így a teljes kontinenstornának Dánia ad otthont.

A bejelentés során az is eldőlt, hogy két helyszínen, Herningben és Koldingban rendezik meg a mérkőzéseket.


"Az egészségügyi hatóság megállapította, hogy ha betartjuk a szabályokat, akkor teljes egészében megrendezhetjük az Európa-bajnokságot." - nyilatkozta a sportminiszter Sten Knuth.

"Ez nagyszerű hír. Maximálisan elégedett vagyok, nemcsak a szabályok betarthatósága miatt, hanem azért is, mert megrendezhetjük az eseményt, amely a sportág megmentését jelenti." - tette hozzá. 

Dánia eredetileg Norvégiával közösen rendezte volna meg a kontinenstornát, de Norvégia egy héttel ezelőtt visszalépett a kontinenstorna megrendezésétől.

Az eredeti tervek szerint csak két csoportot és egy középdöntős csoportot rendeztek volna Dániában, azonban a koronavírus-járvány miatt az egyik helyszínt, Friedrikshavn-t le kellett zárni.

A hétvégi helyosztót eredetileg a norvég fővárosban, Osloban rendezték volna meg.

Az is eldőlt, hogy a magyar női kézilabda-válogatott Koldingban fogja lejátszani a mérkőzéseit, a csoportkörben Horvátország, Szerbia, és Hollandia ellen lép pályára Danyi Gábor és Elek Gábor csapata. 

Dánia korábban egy férfi és három női Európa-, illetve két férfi és két női világbajnokságnak adott otthont önállóan vagy társrendezőként. Koldingban csak az 1999-es és a 2015-ös női világbajnokság keretein belül rendeztek mérkőzéseket. A magyar női válogatott még sosem játszott az ország délnyugati részén fekvő kikötővárosban.

Az Európa-bajnokságot december 3-a és 20-a között rendezik meg Dániában. Borítókép: Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images
Forrás: sport.tv2.dk

Videók