Dánia és Franciaország is hibátlan maradt

Az északmacedón szurkolók az újabb vereség és a kiesés ellenére ezúttal is nagyszerű hangulatot teremtettek a Főnix Arénában.


Debrecenből a világbajnok dán, Szegedről az olimpiai bajnok francia válogatott jutott tovább százszázalékos teljesítménnyel a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

A csoportkör harmadik, utolsó fordulójának hétfői játéknapján a debreceni helyszín utolsó meccsének nem volt tétje, ugyanis a dánok már korábban biztosították első helyüket és továbbjutásukat, az északmacedónok pedig nem mozdulhattak el az utolsó pozícióból. Ennek ellenére utóbbiak rendkívül motiváltan és jól kezdtek (4-0), ám a világbajnok a 13. percben egyenlített, majd Niclas Kirkelökke vezérletével egy 6-1-es sorozat végén a vezetést is átvette.

Sokkal hatékonyabban támadott Dánia, és gyors, pontos ellenakciói végén szinte mindig betalált, így a szünetben magabiztosan, 15-11-re vezetett. A második félidőben sem vettek vissza az iramból a skandinávok, ezért nem változott a játék képe, a különbség tovább nőtt. Az északmacedón szurkolók az újabb vereség és a kiesés ellenére ezúttal is nagyszerű hangulatot teremtettek a Főnix Arénában. Honfitársaik nem igazán tudták tartani a lépést a vb-címvédővel, az 52. percben már tíz gól volt a különbség, ami meg is maradt a végéig (31-21).

Szegeden az olimpiai bajnok franciák 29-25-re nyertek Szerbia ellen. Előbbi csapat - a dánokhoz hasonlóan - százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább, utóbbi kiesett. A Telekom Veszprém francia irányítója, Kentin Mahé hat gólt lőtt, klubtársa, a szerb Vladimir Cupara tíz lövést védett. A Pick Szeged jobbszélsője, Bogdan Radivojevic a mezőny legeredményesebb játékosaként hétszer talált be. Kassán a norvégok 35-29-re győzték le Litvániát. A Szeged norvég kézilabdázói közül Kent Robin Tönnesen egy, Alexander Blonz két gólt szerzett.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Videók