Csak hetesekkel jutott döntőbe a Veszprém a SEHA-ligában!

Címe megvédéséért léphet pályára vasárnap a Veszprém a kézilabda SEHA Liga varasdi négyesdöntőjében, mivel a pénteki elődöntőben hétméteresekkel legyőzte a fehérorosz Meskov Bresztet. A fináléban az a Vardar Szkopje lesz az ellenfél, amellyel a hónap végén a BL-negyeddöntőben is megütköznek a bakonyiak.


Nehezen indult a találkozó a címvédőnek, a magyar bajnoknak közel nyolc percre volt szüksége az első gól megszerzéséhez (1-2). A folytatásban sem javult teljesítménye: a BL-nyolcaddöntőig jutó Breszt tizenhat perc után öt góllal vezetett (2-7), és ezt az előnyét a szünetig tartani tudta (6-11).

A második játékrészben feljebb zárkózott a Veszprém, hét perccel a végső dudaszó előtt egy kettős emberelőnyt követően egy gól lett a különbség, és végül kevesebb mint egy perccel a rendes játékidő letelte előtt sikerült egyenlítenie (20-20).

Az idegek harcát a Veszprém bírta jobban: Momir Ilics, Gasper Marguc, Iváncsik Gergő és Mirsad Terzic nem hibázott, míg az ellenféltől ketten is a kapufát találták el, így 4-1-re a magyar együttes nyerte a büntetőpárbajt. Ezzel úgy jutott a fináléba, hogy az elődöntőben egyszer sem vezetett.

A Veszprém az előző idényben először indult a SEHA Ligában, és meg is nyerte a sorozatot. A másik ágon két, a Veszprémhez hasonlóan BL-negyeddöntős ütközött meg: a horvát PPD Zagreb és a macedón Vardar Szkopje. A BL Final Fourért a Veszprém a Szkopjéval csap majd össze a hó végén, előbb azonban a SEHA Liga fináléjában küzdenek meg egymással.

Xavi Sabaté: "Gratulálok a Bresztnek a nagyszerű teljesítményükhöz. Tudtuk, hogy jó formában érkeznek ide, még ha Atman nélkül is. Jobbak voltak ma nálunk. 3 és fél éve vagyok Veszprémben, és még nem fordult velünk elő olyan, hogy hat gól lőttünk csupán egy félidő alatt. Nagyon lassúak voltunk támadásban, ők pedig kiválóan játszottak. Szerencsére Mirko Alilovic fantasztikusan védett, szerintem ő volt a meccs legjobbja. A csapatunk megmutatta ismét, ahogy idén többször is, például Zágrábban és Flensburgban, hogy az utolsó pillanatig tudunk küzdeni. Viszont ha meg akarjuk nyerni a döntőt, akkor egy másik arcunkat kell mutatnunk vasárnap. Gratulálok a csapatnak, és köszönjük a szurkolók bíztatását."

SEHA Liga, négyes döntő (Varasd), elődöntő:
Veszprém-Meskov Breszt (fehérorosz) 20-20 (6-11) hétméteresekkel: 4-1

Veszprém: Alilovic (15 védés) – Gulyás 2, Iváncsik 1 (1), Schuch, Ilics 4 (1), Palmarsson, Nilsson, Nagy 5, Ugalde 5, Marguc 2 (2), Chema 2, Terzic 1 (1), Sulic 2, Lékai.

A másik elődöntőben:
Vardar Szkopje (macedón)-PPD Zagreb (horvát) 26-24 (12-10)

A vasárnapi program:
A 3. helyért:
Meskov Breszt-PPD Zagreb 16.30
Döntő:
Veszprém-Vardar Szkopje 19.00

Videók